Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ

 











Ντορος πολυς για τον διασημο σκηνοθετη-ηθοποιο-Διευθυντη κρατικου Οργανισμου που κατηγορειται για πληθος αδικηματα προσβολης του γενετησιου ενστικτου.

Ρωτησα την Αλεξ, ως πλεον ειδικης επι του θεματος , αν υπαρχει

¨ζ ω η   χ ω ρ ι ς   σ ε ξ¨ 

 






Στο  ¨Μεταιχμιακό¨ Σύστημα Του Εγκεφάλου μας η ¨αμυγδαλή παίζει αποφασιστικό ρόλο στη γέννηση  διάφορων συγκινησιακών ¨απαντήσεων¨ Άγχος, Φόβος, Σεξουαλική Επιθυμία κ.ά. 

Η δυσλειτουργία ή η χειρουργική αφαίρεση της αμυγδαλής, προκαλει περίεργες συμπεριφορές:  απάθεια, μείωση της οπτικής αντίληψης, υπερφαγία, μείωση του φόβου .

Αυτές τις δραματικές νευρο ψυχολογικές αλλαγές στη συμπεριφορά των χειρουργημένων ασθενών, οι ειδικοί τις περιγράφουν ως ¨σύνδρομο 

K l u v e r -  B u c y¨.

Ετσι  αν ο συνάνθρωπος, με το πιο πανω συνδρομο, κατορθωσει να ξεφύγει απ τη καθημερινη ρουτίνα της επιβίωσης,που του υπαγορεύει τακτικές, απάνθρωπες και καταπιεστικές, μπορεί να φτάσει σε μεγάλα υψη  αντιληπτικότητας του ¨πραγματικού νοήματος της ζωής μας¨ εδώ στη γή,που δεν είναι προφανώς η αναπαραγωγή,κι ούτε το αναγκαίο software αυτής το σεξ.

Κουράροντας αρκετούς χειρουργημένους στην αμυγδαλή, έμαθα πως  μόλις ο άνθρωπος απαλλαγεί  απ την ανάγκη του σεξ,ηρεμεί και στρέφεται προς άλλου είδους αναζητησεις ,λες και ποτέ στη ζωή του δεν υπήρξε μια λειτουργία  σαν την αναπαραγωγική .

Θα την χαρακτήριζα λύτρωση,αν δεν κινδύνευα να παρεξηγηθώ. 

Λακωνικη ομως ακρως κατατοπιστικη απαντηση.

 

 

 

Καληνύχτα σας..

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για σύνδρομο Kluver-Bucy¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΠΟΝΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ..

  Ο πονοκέφαλος είναι ένα από τα πιο συχνά   συμπτώματα   στον κόσμο και προσβάλλει άτομα όλων των ηλικιών, απ' όλα τα πλάτη και τα μήκη...