Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 29 Μαΐου 2021

ΤΟ ΑΛΑΤΟΝΕΡΟ..ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 


Posted on  

Αποτέλεσμα εικόνας για αλατονερο"






Αποτέλεσμα εικόνας για αλατονερο"







Εγραφα απ την αρχη της πανδημιας, πριν ενα χρονο οτι εχω¨κολλημα¨με το αλατονερο.

Ενα  διαλύμα α λ α τ ό ν ε ρ ο υ , ανάλογα με την περιεκτικότητα του σε αλάτι  διακρίνεται

σε  ι σ ό τ ο ν ο  όπου η συγκέντρωση σε NaCl είναι ίδια με αυτη που έχουμε στον οργανισμό μας 0,9% και

σε  υ π έ ρ τ ο ν ο  όπου η συγκέντρωση σε NaCl είναι πάνω από 0,9%, δηλαδή, μεγαλύτερη  από την αντίστοιχη συγκέντρωση που φυσιολογικά έχουμε στο σώμα μας.

Τα υπέρτονα  διαλύματα  αποσυμφορούν τη βουλωμένη μύτη ενώ παράλληλα  καθαρίζουν  τη ρινική κοιλότητα, απ οποιοπδηποτε ιικο φορτιο, γι αυτο και θα πρεπει , σε καθημερινη βαση , να κανουμε

¨ρινικες πλυσεις¨

Όταν το  υ π έ ρ τ ο ν ο   δ ι ά λ υ μ α   έρθει σε επαφή με τον φλεγμαίνοντα  ρινικό βλεννογόνο, προκαλεί μεταφορά της περίσσειας νερού από τον βλεννογόνο προς την ρινική κοιλότητα  μέσω του φυσικού μηχανισμού της ώσμωσης, με αποτέλεσμα την αποσυμφόρησή της βουλωμένης μύτης και την αραίωση της παχύρρευστης βλέννας που έχει συσσωρευθεί σ αυτήν.

Και να τωρα που ερχεται η ομάδα του καθηγητή βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο Πατρων Κώστα Πουλά, που πέτυχε,

σε 20 ασθενείς με κορονοϊόμέσα σε 6 ώρες, με 3-4 πλύσεις ρινοφαρυγγικά, να μειώσει κατά 20-25% το ιικό φορτίο.

Όπως εξήγησε ο ίδιος , η μετάδοση του ιού γίνεται μόνον αερογενώς και απομακρύνοντας  το ιικό φορτίο από το σώμα μας με επαναλαμβανόμενες ρινικές πλύσεις με ένα

υπέρτονο διάλυμα.

Και συνεχιζει ο καθηγητης, επειδή θέλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί και στα πειράματά μας και στο τι λέμε, ξέρουμε ότι και σε άλλο Πανεπιστήμιο, συνεχίζονται αυτές οι πλύσεις μέσα στην ημέρα ,και το ιικό φορτίο μειώνεται ακόμη περισσότερο.

Ετσι καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι 

αν κάποιος βρεθεί PCR θετικός, δηλαδή να έχει ιικό φορτίο θα πρέπει ταχύτατα να ξεκινήσει να απομακρύνει τους ιούς από τη ρινοφαρυγγική του κοιλότητα κανοντας ρινικες πλυσεις.

 



Αποτέλεσμα εικόνας για αλατονερο"




Εδώ και 1,5 χρόνο έχουμε μάθει αρκετά για τον κορονοϊό. 

Έχουν γίνει δημοσιεύσεις που δείχνουν ότι η μετάδοση γίνεται αερογενώς και μόνο, και ότι ο ιός ¨αποικεί μόνο ρινοφαρυγγικά¨ εξήγησε ο καθηγητής.

Σημείωσε δε ότι ο ιός δεν βρίσκεται όπως λανθασμένα νομίζουν αρκετοί σε όλο το σώμα, παρα μονο στη ρινική μας κοιλότητα.

Απομακρύνοντας τους ιούς με επαναλαμβανόμενες ρινικές πλύσεις με ένα υπέρτονο διάλυμα, απαλασσουμε τον οργανισμο μας κατα ενα μεγαλο ποσοστο απ τον κινδυνο νοσησης. 




Αποτέλεσμα εικόνας για αλατονερο"



Όταν γίνεται πλύση ρινικά με νερό που περιέχει αυτό το διάλυμα αλατιού, μέσα σε 6 ώρες με 3-4 πλύσεις μειωνεται 20-25% το ιικό φορτίο  συμφωνα με τη δηλωση του καθηγητου.

Πηγη



Αποτέλεσμα εικόνας για βουλωμένη μύτη,"



Με λίγα λόγια τα υπέρτονα  διαλύματα  υπερέχουν σε σχέση με τα ισότονα και   αποσυμφορούν τη ρινική κοιλότητα με φυσικό τρόπο που εκτός από ελεύθερη αναπνοή  σημαίνει  και καλύτερη ποιότητα ζωής. 

Καντε το εμβολιο. 

Μαθετε τις ρινικες πλυσεις, και 

ζηστε…ελευθεροι.

 Νομιζω οτι εγινα σαφής.



Χαιρετε.




Αποτέλεσμα εικόνας για βουλωμένη μύτη,"

Αποτέλεσμα εικόνας για Νετι ποτ.



Αποτέλεσμα εικόνας για θαλασσινού νερού.

Αποτέλεσμα εικόνας για αλατονερο"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ..ΠΑΝΕ ΠΑΡΕΑ ΠΡΟΣΟΧΗ

Κ ατάθλιψη   και  καρδιαγγειακά αποτελούν το Διπολο επιβαρυνσης της δημόσιας υγείας. 300 εκατομμύρια παγκοσμίως πάσχουν από κατάθλιψη, ενώ ...