Στο Αλτσχαϊμερ, εχουμε την ανάπτυξη αμυλοειδών πλακών στον εγκέφαλο, που θα μπορούσαν να παρομοιασθούν μετις αθηρωματικές πλάκες του ενδοθηλιου των αρτηριων μας.
Ο ένοχος είναι η φλεγμονή.
Οσοι τρώνε ψάρι,μετά την ηλικία των 65, παρουσιάζουν 50% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν την νόσο.
Μια δραματική μείωση της παρουσίας του δοκοσο-εξανοϊκου οξέος DHA στον εγκέφαλο των πασχόντων απ την νόσο, πιστοποιει το γεγονος..
Η υψηλή δόση ιχθυελαίου και ο έλεγχος της ινσουλίνης, για την μείωση της φλεγμονής, μπορουν να βάλουν ένα ισχυρό εμπόδιο στην εξέλιξη του Αλτσχάϊμερ.
Αρα...Τρώμε σωστά.
Περιορίζουμε το κόκκινο κρέας .
Το αντικαθιστούμε με στήθος κοτόπουλου
Ψάρι, οτιδήποτε, κάθε μέρα, στον ατμό, όχι στα καρβουνα, ή στο γκρίλ.
Χόρτα, οτιδήποτε χόρτα, σαλάτες απο κάθε λαχανικό .Ελαιόλαδο, εξαιρετικό παρθένο,και λεμόνι, πολύ λεμόνι.
Λίγο κοκκινο κρασί. Και2 κουταλιές της σούπας ιχθυέλαιο.
Αν ξέρατε πόσοι συνάνθρωποί μας υποφέρουν χωρίς καμμιά ελπίδα, και μαζι τους οι οικείοι τους πολύ χειρότερα κι όμως θα μπορούσαν να δοκιμάσουν δεν έχουν να χάσουν.
Ολά συνηθίζονται, αρκεί να προλάβει κανείς.
Χαιρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου