Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 10 Απριλίου 2022

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΜΟΛΥΝΕΙ..ΠΡΟΣΟΧΗ

 





Ακόμα κι αν το εμβόλιο έχει αποτρέψει χιλιάδες θανάτους και σοβαρές νοσηλείες, η παρουσία του ιού εξακολουθεί να είναι διάχυτη και συνεχίζει να μολύνει οργανισμούς- ξενιστές  με στόχο την επιβίωσή του.

Οσοι τωρα νοσήσουν από COVID-19 και ειναι πλήρως εμβολιασμένοι, δεν ανησυχουν, ειδικά αν ειναι νεότεροι σε ηλικία και δεν πάσχουν από κάποιο σοβαρό νόσημα, μια και  η λοίμωξη θα προκαλέσει συμπτώματα παρόμοια με αυτά ενός κοινού κλρυολογήματος. Εννοειται οτι θα πρέπει να ειμαστε προσεκτικοί σχετικά με τις κινήσεις μας. 

Να βρισκομαστε σε επιφυλακή 

Με την  επικράτηση της Omicron 2, η οποία προκαλεί ηπιότερη νόσηση σε αντιδιαστολή με την ηυξημένη μεταδοτικότητά της, ακόμα κι ένα ήπιο σύμπτωμα θα μπορούσε να αποτελεί προάγγελο της λοίμωξης COVID-19. 







Επομένως, προς αποφυγην της μετάδοσης και ειδικότερα στις  ευάλωτες ομάδες, αποφευγουμε κατα το δυνατον  τις κοινωνικές επαφές.

Χαμηλώνουμε τους ρυθμούς μας 

Η ηπιότητα των συμπτώματων δεν μας ξεγελα  σε καμία περίπτωση ότι θα πρέπει να συμπεριφερθουμε στον οργανισμό μας σαν να είναι υγιής. Συνεπώς, αποφευγουμε την άσκηση όσο νοσουμε, ακόμα και με ήπια συμπτώματα,  και επενερχομαστε  αφού αναρρώσουμε έτσι ώστε να δώσουμε στον οργανισμό μας το χρόνο να επανέλθει πλήρως.

Η βιαστική επιστροφή στην άσκηση μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης της κόπωσης μετά , ένα σύμπτωμα της μακράς COVID

Σ αυτή τη διαδικασία αποκατάστασης, 







Φοραμε παντα τη μάσκα που προστατευει την αναπνοη μας

Μπορεί πλέον η χρήση της  να μην είναι υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους, όμως καλο ειναι να τη φοραμε  τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Όσον αφορά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, κανουμε και τις τρεις δόσεις. Δεν μπορει καποια στιγμη ολο αυτο θα τελειωσει. 


Χαιρετε





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΟΥΡΗΣΗ..ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ

  Η συχνότητα ούρησης  είναι ένα σημαντικό σημάδι γενικής υγείας, που ξεκινά από τη βρεφική ηλικία και συνεχίζεται σ όλη τη ζωή. Η ούρηση  έ...