Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 12 Απριλίου 2022

MΟΝΟΚΥΤΤΑΡΑ..ΜΑΚΡΟΦΑΓΑ..ΦΛΕΓΜΟΝΗ

 











Τα μονοκύτταρα και τα μακροφάγα

βρίσκονται στην πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού ενάντια σε λοιμώξεις. 

Η αναγνώριση της εισβολής του λοιμογόνου παράγοντα στον οργανισμό απ αυτά τα κύτταρα οδηγεί στη δημιουργία του φλεγμονώδους σωματίου  και στη συνέχεια σε φλεγμονώδη κυτταρικό θάνατο αποπτωση 

https://kosmaser.wordpress.com/2016/07/03/

και απελευθέρωση ισχυρών  διαμεσολαβητών της φλεγμονής.








Η ύπαρξη αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2 υστερα απο εμβολιασμο  δεν σχετίζεται με πιθανότητα μόλυνσης των μονοκυττάρων από τον ιό σε περίπτωση προσβολής του οργανισμού από τον SARS-CoV-2.

Εφόσον ο ιός εισέλθει στα κύτταρα, αρχίζει να πολλαπλασιάζεται μέσα σε αυτά. Ωστόσο, ανακόπτεται η πορεία της λοίμωξης και η περαιτέρω εξάπλωση του ιού σε υγιή κύτταρα.





Τα μολυσμένα κύτταρα οδηγούνται στη συνέχεια σε φλεγμονώδη κυτταρικό θάνατο .

Επιπρόσθετα, ερευνητικά δεδομένα από πνεύμονες ασθενών που έχουν καταλήξει λόγω COVID-19 δείχνουν ότι τα ιστικά μακροφάγα έχουν ενεργοποιημένα φλεγμονώδη σωμάτια. 

Ωστόσο, δεν παρατηρούνται φλεγμονώδη σωμάτια σε επιθηλιακά και ενδοθηλιακά κύτταρα που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2.

Συμπερασματικά,  

η ενδοκυττάρωση του ιού SARS-CoV-2 που διαμεσολαβείται από αντι σώματα  από τα μονοκύτταρα και μακροφάγα του οργανισμού πυροδοτεί τον φλεγμονώδη κυτταρικό θάνατο.

Από τη μια πλευρά, αυτό ανακόπτει τον ιικό πολλαπλασιασμό και τη μόλυνση περαιτέρω κυττάρων. 

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, ενεργοποιούνται ισχυροί (προ) φλεγμονώδεις παράγοντες που συμβάλλουν στην παθογένεια της  COVID-19. Αρα κυρια μεριμνα μας η αποφυγη συνωστισμου και η χρηση μασκας. 

Υπενθυμιζουμε  : 

Ο φοβος φυλαει τα ερημα. 

Χαιρετε








ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΚΑΚΟΗΘΕΙΕΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ...ΛΑΙΜΟΥ,,ΣΤΟΜΑ ΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑ

  Βακτηριδια  ευθυνονται για 50% ηυξημένο κίνδυνο κακοηθειας κεφαλής και λαιμού . Ενας ακόμη λόγος για να διατηρούμε καλές συνήθειες στοματι...