Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

ΤΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ…ΚΙ Η ΚΑΚΗ ΜΑΣ ΜΟΙΡΑ

 

Αποτέλεσμα εικόνας για αντιοξειδωτικά

 

 

 


 

 

 

 

 

Τα αντιοξειδωτικά ειτε προέρχονται από  διατροφικά συμπληρώματα,είτε από  σούπερ τρόφιμα , δεν κάνουν και τοσο καλό στην υγεία, όπως θεωρουσαμε  μέχρι σήμερα, αλλά το αντιθετο,υποστηρίζει ο κορυφαιος  Τζέιμς Γουάτσον Νόμπελ Ιατρικής του 1962, μοριακός βιολόγος και γενετιστής ,ο οποίος το 1953 μαζί με τον Βρετανό επιστήμονα Τζέιμς Κρικ, εφεραν στο φως,τη δομή του γενετικού υλικού (DNA).

 

 

 

 



 

 

 

 

 

Ο πατέρας του DNA υποστηρίζει ότι τα αντιοξειδωτικά έχουν προκαλέσει περισσότερους καρκίνους  απ’ όσους έχουν αποτρέψει.

Πιστεύει μάλιστα ότι δεν θα υπάρξει θεραπεία για πολλούς καρκίνους εάν δεν επανεξετασθεί ο ρόλος που παίζουν τα αντιοξειδωτικά που πληθος¨πιστων¨συνεχιζει να τα προσκυνα.

Η πεποίθηση ότι έχουν ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες, επειδή καταπολεμούν τα μόρια οξυγόνου που είναι γνωστά ως ελεύθερες ρίζες, είναι ευρέως διαδεδομένη.

Ο δρ Γουάτσον υποστηρίζει ότι οι ελεύθερες ρίζες οξυγόνου μπορεί να είναι το κλειδί για την πρόληψη  και θεραπεία του καρκίνου,και ότι ο περιορισμός τους στο σώμα μπορεί  να είναι επιζήμιος.

Οι ελεύθερες ρίζες οξυγόνου, γράφει σε άρθρο του, όχι μόνον διατηρούν υπό έλεγχο τα άρρωστα κύτταρα,  αλλά παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αποτελεσματικότητα πολλών  αντι καρκινικών φαρμάκων και της ακτινοθεραπείας, που διεγείρουν την παραγωγή τους για να σκοτώσουν τα καρκινικά κύτταρα.

Εάν, συνεπώς, οι ασθενείς με καρκίνο  παίρνουν  αντιοξειδωτικά,  μπορεί να υπονομεύουν άθελά  τη θεραπεία τους  κι αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για τον οποίο πρέπει απαραιτήτως να ενημερώνουν  τον ογκολόγο τους για οποιοδήποτε διατροφικό συμπλήρωμα, βότανο ή φάρμακο  παίρνουν εν όσω κάνουν θεραπεία για τον καρκίνο .


Οι απόψεις αυτές δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση Open Biology την οποία εκδίδει η Royal Society  η ακαδημία επιστημών της Βρετανίας που αποτελεί επιστημονικό σύμβουλο της βρετανικής κυβέρνησης  και χρηματοδοτείται από το κοινοβούλιο.

Όπως γράφει ο 85χρονος νομπελίστας, τα αντιοξειδωτικά μπορεί Να Έχουν Προκαλέσει Περισσότερους Καρκίνους Απ’ Όσους Έχουν Προλάβει.

Από τότε που ασχολούμαι με την θεραπεία του καρκίνου άνθρωποι με καθ’ όλα καλές προσθέσεις καταναλώνουν αντιοξειδωτικά συμπληρώματα ως προληπτικά του καρκίνου, αν όχι ως αληθινές θεραπείες. 

Υπό το φως όμως πρόσφατων στοιχείων που υποδηλώνουν ισχυρά ότι μεγάλο μέρος του ανιάτου πολλών τελικού σταδίου καρκίνων μπορεί να εγείρεται από την ύπαρξη υπερβολικά πολλών αντιοξειδωτικών σ αυτούς ήρθε η ώρα να αναρωτηθούμε σοβαρά εάν η χρήση αντιοξειδωτικών  είναι  πιθανότερο να προκαλεί παρά να προλαμβάνει τον καρκίνο.

 


Ο δρ Γουάτσον υποστηρίζει ότι μεγάλος αριθμός μελετών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αντιοξειδωτικά, όπως οι βιταμίνες Α, C και Ε και το ιχνοστοιχείο σελήνιο, δεν έχουν καμία  εμφανή αποτελεσματικότητα στην πρόληψη του καρκίνου του στομάχου ή στην παράταση της ζωής. Αντ’ αυτού, φαίνεται να βραχύνουν ελαφρά τη ζωή όσων τα καταναλώνουν και η βιταμίνη Ε ενδέχεται να είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη για τον καρκίνο του στομάχου.

Ο διακεκριμένος επιστήμονας, ο οποίος χαρακτηρίζει την θεωρία του αυτή ως το πιο σημαντικό έργο του έπειτα από την ανακάλυψη της διπλής έλικας του DNA που του χάρισε το Νόμπελ, προσθέτει πως τρόφιμα όπως τα  μούρα  τα οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά μπορεί να είναι νόστιμα,  αλλά δεν παρέχουν καμία προστασία εναντίον του καρκίνου.

Ο καθηγητής Νικ Τζόουνς, αρχίατρος του οργανισμού Cancer Research UK και διευθυντής του Κέντρου Έρευνας Καρκίνου του Μάντσεστερ MCRC , συμφωνεί ότι οι υπάρχουσες μελέτες δείχνουν πως τα αντιοξειδωτικά είναι αναποτελεσματικά στην πρόληψη του καρκίνου στους υγιείς ανθρώπους  και ότι μπορεί να αυξάνουν λίγο τον κίνδυνο να εκδηλωθεί καρκίνος.

Και προσθέτει ότι οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία πρέπει να προσλαμβάνονται μέσα από μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή

Να σημειωθεί ότι στα τρόφιμα που πιστεύεται ότι διαθέτουν ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες συμπεριλαμβάνονται τα μούρα και το μπρόκολο.

Στις αρχές του 2014 ο Γουάτσον έγραψε ότι η αιτία του διαβήτη τύπου ΙΙ  δεν είναι οι πολλές ελεύθερες ρίζες αλλά οι λίγες ελεύθερες ρίζες.

Θεώρησε  μάλιστα ότι το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με άλλες ασθένειες.

Συμπερασματικα.

Ας αφήσουμε τους υστερισμους στους πολιτικούς μας.

Εμεις εχουμε τη δικη μας ζωή  πλουσια ή φτωχή  που τη ζουμε με χαρά και προσδοκία αλλου ειδους αγαθών, που είναι χαρα και αγάπη 

Τις μερες που θα ακολουθησουν, θα δουμε το μισος να καλυπτει κάθε έκφανση των εραστών του.¨πρωτοπλασμικού ¨δηλητηρίου που ακουει στο όνομα εξουσια

Αρα ,το τι ηλιθιότητες θα ακουστούν δε λέγεται. Εμεις κρατουμε τη ψυχραιμία μας, κι απολαμβανουμε  τον αυγουστιατικο ηλιο που έρχεται ξεχνώντας τα αντιοξειδωτικά 

εστω και για λίγο


Χαιρετε.

 

 

 

 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟ..

  Το ταπεινο κρεμμυδι μπορεί να μειώσει το ζαχαρο κατά 50%, σύμφωνα με σχετικη έρευνα. Ατομα με  διαβήτη  ΙΙ δεν  παράγουν επαρκή ινσουλίνη ...