Ο Τακης ειναι φανατικος της σωστης διατροφης. Εκοψε το κρεας. Τρωει ψαρι λαχανικα και οσπρια και πιστευει οτι κανει το καλυτερο .
Ομως ανησυχος απ τη φυση του ψαχνει.
Ετσι ειναι δογματικος σε ωρισμενα εδεσματα οπως να πουμε το αλευρι για ολες τις χρησεις.
Ολοι ξερουμε ότι το λευκό αλεύρι δεν ειναι σωστο. Γι αυτο τρώμε ολικής αλέσεως.
Ο ένας λόγος είναι πως η διαδικασία της λεύκανσης των σιτηρών με φυσικό τρόπο είναι πολύ αργή για τους μύλους σήμερα, αλλά τη λύση μπορεί να δώσει ο ψεκασμός με αέριο χλώριο που δίνει γρήγορα πλούσια λευκή εμφάνιση. Όμως, το χλώριο κάθε άλλο παρά υγιεινό είναι.
Επίσης, το λευκό αλεύρι έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη που αυξάνει το επίπεδο του ζαχάρου στο αίμα και την ινσουλίνη
Οι κονσέρβες σε γενικές γραμμές βλάπτουν.
Η επένδυση σε όλα σχεδόν τα κονσερβοκούτια γίνεται από μια χημική ουσία που ονομάζεται δισφαινόλη-Α ή BPA.
Αυτή η χημική ουσία είναι ασύμβατη με τον άνθρωπο και μπορεί να οδηγήσει σε πολλά σοβαρά προβλήματα υγείας αργότερα στη ζωή του.
Ο λόγος που ειδικά οι κονσερβοποιημένες ντομάτες μπαίνουν στο στόχαστρο είναι το γεγονός ότι είναι έχουν φυσικά υψηλή περιεκτικότητα σε οξύ.
Αυτό μπορεί να προκαλέσει διαρροή της ΒΡΑ που βρίσκεται στο εσωτερικό του κουτιού πάνω στις ντομάτες, κάνοντας δυνητικά επιβλαβή όλα τα φαγητά που έχετε φτιάξει με τις κονσερβοποιημένες ντομάτες.
Ο προφανής λόγος που τα καπνιστά κρέατα είναι ανθυγιεινά έχει να κάνει με το γεγονός ότι απορροφούν τον καπνό, με τη μορφή πίσσας, της ίδιας καρκινογόνου ουσίας που προκαλεί το θάνατο στους καπνιστές.
Αυτός ο τύπος τροφών αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο του καρκίνου του παχέος εντέρου και τα ποσοστά του κινδύνου του καρκίνου του στομάχου.
Τα ποσοστά καρκίνου του στομάχου είναι πολύ μεγαλύτερα σε χώρες όπως η Ιαπωνία, όπου η παραδοσιακή διατροφή περιλαμβάνει πολλά είδη τροφίμων που είναι ιδιαίτερα αλατισμένα ή καπνιστά.
Ο λόγος που οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες έχουν αποκτήσει τέτοια δημοτικότητα είναι επειδή οι άνθρωποι είτε προσπαθούν να αποφύγουν τη ζάχαρη είτε είναι διαβητικοί και πρέπει να παίρνουν υποκατάστατα ζάχαρης.
Πολλοί θεωρούν το ψάρι ως ιδανικη τροφη, και καλα κανουν..
Το ψάρι περιέχει υγιεινά λίπη και έλαια που βοηθούν το μυαλό μας να τα βγάλει πέρα με τον καλύτερο τρόπο στην καθημερινότητα.
Τα ψάρια που μεγαλώνουν στα ιχθυοτροφεία, περιέχουν τόσα πολλά χημικά, αντιβιοτικά και φυτοφάρμακα που μερικές φορές είναι να απορεί κανείς πώς αυτού του είδους η τροφή είναι νόμιμο να καταναλώνεται.
Στα ιχθυοτροφεία, επίσης, τα ψάρια λογω συνωστισμου έχουν έως και 30 φορές περισσότερες θαλάσσιες ψείρες από τα ξαδέρφια τους που ζουν στις ανοιχτές θάλασσες.
Και σα να μην έφτανε αυτό, λόγω της αιχμαλωσίας τους τείνουν να περιλαμβάνουν πολύ λιγότερα υγιή λίπη και έλαια Ω3 από αυτά που κάνουν τα ψάρια τόσο ξεχωριστό είδος διατροφής.
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα τους είναι χαμηλότερα απ’ ό,τι πρέπει, ενώ αντίθετα περιέχουν περισσότερο υδράργυρο, που είναι ένα ακόμα τοξικό για τον άνθρωπο στοιχείο που μπορεί να βρεθεί στα ψάρια.
ΠΗΓΗ : www.medinova.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου