Καλως ή κακως παιρνω αντιβιωση τι φαγητα πρεπει να αποφευγω
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι μπορούν να μειώσουν την αποτελεσματικότητα ορισμένων αντιβιοτικών λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε ασβέστιο,
“Το ασβέστιο στα γαλακτοκομικά μπορεί να συνδεθεί με τα αντιβιοτικά, εμποδίζοντάς τα να κάνουν τη δουλειά τους”.
Δεν τρωμε γιαούρτι με αντιβιοτικά με την ελπίδα ότι τα προβιοτικά θα βοηθήσουν στην πρόληψη ανεπιθύμητων παρενεργειών, όπως η διάρροια; Τα προβιοτικά μπορούν να αντισταθμίσουν τις γαστρεντερικές επιδράσεις των αντιβιοτικών, αλλά τα γαλακτοκομικά μπορούν να επηρεάσουν το πόσο καλά λειτουργούν τα αντιβιοτικά.
“Αφήστε ένα διάστημα 2-3 ωρών μεταξύ της λήψης του αντιβιοτικού και της κατανάλωσης γαλακτοκομικών”,
“Το αλκοόλ υποβάλλεται σε επεξεργασία στο συκώτι, όπως και πολλά φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων αντιβιοτικών”,
“Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να κάνει το φάρμακο λιγότερο ισχυρό ή πιο ισχυρό, κάτι που δεν θέλετε όταν παίρνετε ένα αντιβιοτικό”.
Εκτος απο τα αντιβιοτικά εκατοντάδες συνταγογραφούμενα και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα που χρησιμοποιούνται συνήθως μπορεί να αλληλεπιδράσουν αρνητικά με το αλκοόλ.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αλληλεπιδράσεις με το αλκοόλ μπορεί να τα καταστήσουν άχρηστα.
Σε άλλες περιπτώσεις, οι αλληλεπιδράσεις με το αλκοόλ μπορεί να κάνουν τα φάρμακα επιβλαβή ή ακόμα και τοξικά για τον οργανισμό.
Αυτά περιλαμβάνουν φάρμακα για την καρδιά, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα και αντιπηκτικα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου