Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

ΔΙΑΙΤΑ..ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ..ΔΙΑΒΗΤΗΣ.

 








Ισως καποια στιγμη ολοι θα πρέπει να κόψουμε τις τοσο γοητευτικες  τηγανητές πατάτες, το ψωμί τα καθε ειδους μπισκότα, μακαρόνια λιγκουινι  και οτιδήποτε ακόμα μπορεί να θέσει την υγεία μας στον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου ΙΙ.










Ολοι τελικα συμφωνουν πως οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων αποτελούν αποδεδειγμένο σύμμαχο σε μιαν αντιδιαβητική αγωγή , γι αυτο θα πρέπει να υιοθετηθούν απο ολους μας και απ όσους είναι στο πρωτο  στάδιο ή έχουν διαγνωστεί και δεν λαμβάνουν φάρμακα, αλλα εχουν ξεκινησει το γρηγορο περπατημα.






Μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στο JAMA Network Open έδειξε ότι μεταξύ μιας ομάδας που ακολούθησε δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων και μιας ομάδας ελέγχου που παρέμεινε στη συνηθισμένη της διατροφή, οι συμμετέχοντες από την πρώτη σημείωσαν μείωση  στα επίπεδα γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c)  καθώς επίσης απώλεια σωματικού βάρους και χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης νηστείας.









Μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες, μπορεί να προλαβει και γιατι οχι να θεραπευσει  τον διαβήτη ΙΙ δεδομένου πως ένας στους δύο ταλαιπωρους συνανθρωπους μας στα ορια του διαβητη  παραμένουν για χρόνια αδιάγνωστοι, αυξάνοντας τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου ΙΙ, έμφραγμα ή εγκεφαλικό και, καθώς δεν λαμβάνουν φάρμακα για τη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, η υγιεινή διατροφή αναδεικνύεται σε κρίσιμο παράγοντα.

Ο  διαβήτης τύπου ΙΙ μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την ποιότητα ζωής με συμπτώματα όπως θολή όραση, μούδιασμα στα άκρα και και γενική κόπωση αλλά και σοβαρότερες επιπλοκές όπως καρδιακές παθήσεις, απώλεια όρασης και νεφροπάθεια.





Σιγουρα η δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων δεν εξαφανίζει τον κίνδυνο διαβήτη αλλά μας  δείχνει τον δρόμο για έρευνα σχετικά με τη μείωση του κινδύνου μέσα από τροποποιήσιμους παράγοντες για άτομα με ταση για διαβήτη χωρίς φαρμακευτική αγωγή.







ygeiamou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΓΕΡΝΑΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ..

  Μελέτη αναδεικνύει μεταβολή της αντίληψης για την   τρίτη ηλικία   –  Εσείς πόσο νέος ή ηλικιωμένος αισθάνεστε.. Η απάντηση  εξελίσσεται κ...