Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ ΜΟΝΟΣΑΚΧΑΡΙΤΗΣ

 










Η Φρουκτόζη, ζάχαρη των φρούτων είναι ένας μονοσακχαρίτης . 

Την βρισκουμε  σε  ώριμα φρούτα Χρησιμοποιείται στην παρασκευή υγιεινων προϊόντων διατροφής.


Διαφορετική από τη Γλυκόζη και τη Σακχαρόζη, εκτός από τα φρούτα, υπαρχει  στο μέλι 

Στα ..κρεμμύδια,τις γλυκοπατάτες.

Είναι ο πιο γλυκός από όλους τους υδατάνθρακες και το αγαπημένο συστατικό της βιομηχανίας τροφίμων   









Κατ’ αρχήν, είναι φθηνοτερη απ τη  ζάχαρη, αρα περισσότερο αποδοτικη. Ταυτόχρονα, είναι τόσο γλυκιά ώστε απαιτούνται μικρότερες ποσότητες  σε μια δεδομένη συνταγή. 


Ενώ όμως είναι γεγονός ότι αυτή η φυσική ζάχαρη τείνει να είναι πιο γλυκιά από τη ραφιναρισμένη , είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς πως η φρουκτόζη είναι το ιδιο επικίνδυνη για τους  διαβητικους. 

Προκαλεί άνοδο των επιπέδων του ζαχάρου . Σε μερικούς η ταχεία αύξηση των επιπέδων είναι ακόμα πιο έντονη απ’ ό,τι με την κοινη ζάχαρη. 

Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό γι αυτους που προσπαθούν να ελέγξουν τον διαβήτη με δίαιτα, να παρακολουθούν στενά την ποσότητα της φρουκτόζης που προσλαμβάνουν 

Οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι υπερβολικές ποσότητες χυμων μήλου ή αχλαδιού θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα υγείας στα παιδιά τους. 




Επειδή και οι δύο τύποι αυτών των χυμών είναι υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη, που έχει ταξινομηθεί ως ελεύθερη φρουκτόζη, είναι λιγότερη η ποσότητα του σακχάρου που απορροφάται στο λεπτό έντερο. Αντίθετα, η περίσσεια παραμένει στο έντερο και τραβάει νερό μέσα στον εντερικό σωλήνα. 

Το αποτέλεσμα αυτής της δράσης μπορεί να οδηγήσει σε διάρροια. 

Ενώ τα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στους δύο αυτούς χυμούς είναι σημαντικά για την φυσιολογική ανάπτυξη, είναι καλύτερα να συμπεριληφθούν και άλλες πηγές αυτών των ουσιαστικών θρεπτικών ουσιών στην καθημερινή διατροφή.

Οι ενήλικες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χαλαρών κοπράνων ή συχνές εξάρσεις διάρροιας, μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν την επιλογή των ειδών διατροφής τους κάθε ημέρα. 

Τα προβλήματα αυτά μπορεί να είναι αποτέλεσμα κατανάλωσης πάρα πολλών εμπορικών τροφίμων που περιέχουν φρουκτόζη. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ

Ο  καρκίνος του εντέρου   στους ενήλικες κάτω των 50  έχουν σημειώσει δραματική αύξηση, με τους   ειδικους  να μιλούν για άνοδο στην επόμενη...