Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

ΕΙΜΑΙ ΥΓΙΗΣ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ

 












Ανησυχούμε υπερβολικα για την πολυτιμη υγεία μας χωρίς να αντιμετωπίζουμε κάποιο προφανές πρόβλημα. 

Πισω απ ολα κρυβεται ο φοβος του θανατου 







Κάποιοι  αλλοι συμβαίνει να ειναι υποχόνδριοι..εδω τερματιζουμε.

Άλλοι σκεπτονται πως κάποια στιγμή θα πληρώσουν το γεγονός ότι παραμελούν το σώμα τους. Ταυτόχρονα, τα εργασιακά ωράρια και το σωματικοποιημενο αγχος σίγουρα δεν βοηθούν να αισθανθούμε την ευεξία που συνοδεύει την καλή υγεία. 

Ωστόσο, το σώμα  ή καλυτερα ο οργανισμος μας έχει τον δικο του τρόπο να μας μιλά. 


Ας παρουμε με μια νεαρη κυρια.






Ένας σταθερός Εμμηνος Κύκλος 27 με 35 ημερών δείχνει πως τόσο οι πολυτιμες ορμόνες όσο και το σωματικό της βάρος βρίσκονται υπό έλεγχο.







Τα μαλλιά και δυνατά νύχια περαν της αισθητικης αποψεως δείχνουν ότι  δεν υφερπει σοβαρή έλλειψη σε σίδηρο, Υδρο-ξυ-βιταμίνη D 25 και άλλα μικρο  θρεπτικά συστατικά.

Ενέργεια υψηλή και σταθερή

Αν τα Επινεφρίδια λειτουργούν και η γλυκοζη  είναι σωστη, η διαθεσιμη ενέργειά θα είναι υψηλή και θα διατηρείται σταθερή καθ  όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Οι περισσότεροι εχουμε καποιον  πονοκέφαλο κατά τη διάρκεια του οκταώρου. Ωστόσο, όταν είμαστε υγιείς, υποχωρούν σύντομα. 







Το χρώμα του δερματος θα πρέπει να είναι ομοιόμορφο και η επιδερμίδα να δείχνει ενυδατωμένη και σφριγηλή. Με την πάροδο του χρόνου το δέρμα γηρασκει οπως και ολα τ αλλα.

Ισως σε μια απότομη ή πρόωρη αλλαγή, μια  γενικη αιματος βοηθα οπως  και το αν αυξησουμε  το νερο που πινουμε. Η ακμή ίσως είναι ένδειξη μιας ορμονικής ανισορροπίας ενδεχομένως και του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών.







Τα υγιή ούλα,  που δεν ματώνουν κατά το βούρτσισμα και έχουν φυσιολογική υφή και χρώμα είναι σημάδι ότι το σώμα βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Το ίδιο ισχύει και για τα υγιή δόντια, τα οποία τείνουν να επηρεάζονται από τη γενικότερη κατάσταση της σωματικής αλλά και της ψυχικής μας υγείας. 

Τέλος, η δυσοσμία της αναπνοής δεν οφείλεται πάντα στην τερηδόνα ή την ουλίτιδα. Μπορεί να ειναι ένδειξη προβλημάτων στα νεφρά και το στομάχι αλλά και σύμπτωμα του  Διαβήτη ΙΙ. 

Επομένως, αν η αναπνοή εχει  φρεσκάδα, έχετε κι άλλον ένα λόγο να χαίρεστε

Τα ανοιχτόχρωμα ούρα αποτελούν σημάδι ότι πίνετε αρκετό νερό, ειστε επαρκως ενυδατωμενοι. 

Αντιθέτως, τα σκούρα ουρα δειχνουν οτι πιθανότατα είστε αφυδατωμένοι. Η παρουσία αφρού ή αίματος, ενδέχεται να υποκρυπτει κάποια δυσλειτουργία των νεφρών. 

Καθοριστικο σημειο καλης υγειας

Αν μπορείτε να σηκωθείτε  από θέση οκλαδόν, χωρις να πιαστητε καπου







Αυτή η άσκηση ελέγχει τη δύναμη και την ευλυγισία . Αν μπορείτε να σηκωθείτε όρθια από θέση οκλαδόν χωρίς βοήθεια και χωρίς να πιαστείτε από κάπου, όχι μόνο βρίσκεστε σε καλή φυσική κατάσταση, αλλά είναι και πιο πιθανό να ζήσετε περισσότερα χρόνια. 

Αν δυσκολεύεστε υπερβολικά , ίσως είναι καιρός να αρχισετε συστηματικο περπατημα






Κοιμάστε καλά

Ο ύπνος δείχνει πολλά πράγματα τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική μας υγεία. Εκτός από την έλλειψη άγχους, δείχνει ότι μάλλον δεν υποφέρουμε από  Υπνική Απνοια και Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση.






Κρυολογειτε σπάνια

Οι περισσότεροι θα κρυολογησουμε  μια δυο φορες τον χρόνο κατι απολύτως φυσιολογικό. 

Αν τωρα  καθε λιγο και λιγακι ειστε άρρωστοι, θα πρεπει να ανησυχεισετε. 

Μεχρι τοτε ΄ναστε καλα 

Χαιρετε 

και να προσεχετε τους φιλους σας









πηγη www.imommy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ

Ο  καρκίνος του εντέρου   στους ενήλικες κάτω των 50  έχουν σημειώσει δραματική αύξηση, με τους   ειδικους  να μιλούν για άνοδο στην επόμενη...