Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ

 





Πολλά από αυτά  τα τρώμε κάθε μέρα, κι ομως η επίδραση τους  στην υγεία μας, είναι καταστροφική. 

Γι αυτό  τα απομακρύνουμε από τα ντουλάπια  μας. 






Hot Dog

Δημοφιλές παγκοσμίως βρίσκεται σε σταντ, κιόσκια και καντίνες κάθε πόλης. Κανονικά το κρέας του φτιάχνεται από υπολείμματα χοιρινού ή βοδινού κρέατος, ενώ πολλοί βάζουν και γαλοπούλα. Ωστόσο μια μελέτη από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο, έδειξε ότι η κατανάλωση ενός hot dog την μέρα αυξάνει τον κίνδυνο για την ανάπτυξη καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 20%. Εν τω μεταξύ, το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο συγκρίνοντας 7.000 μελέτες που συνδέουν τη διατροφή και τον καρκίνο, κατατάσσει το χοτ-ντογκ μεταξύ των πιο επικίνδυνων τροφών.


Δημητριακά

10 τρόφιμα - θάνατος: Πετάξτε τα αμέσως από τα ντουλάπια του σπιτιού σας




Έχουμε την εντύπωση ότι τα δημητριακά είναι το πιο υγιεινό πρωινό που μπορούμε να φάμε γιατί είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο οτιδήποτε υπερβολικό δεν είναι ποτέ καλό. Η Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας (EWG) μία οργάνωση για την υγεία που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, αναφέρει ότι τα παιδιά παίρνουν «ανθυγιεινά ποσά» βιταμίνης Ανιασίνης και ψευδαργύρου από τα δημητριακά τους. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι διαθέσιμα σε ποσότητες που ακόμη και για τους ενήλικες, ξεπερνούν τις καθημερινές τους ανάγκες.



Πατατάκια Τσιπς






Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει φάει έστω μία φορά στη ζωή του πατατάκια. Και δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη γνωρίζει, έστω να υποψιάζεται, ότι είναι ανθυγιεινά. Περιέχουν θερμίδες, λίπος και ανθυγιεινές ποσότητες άλατος. Ο συνδυασμός και των τριών είναι τόσο κακός για την υγεία σας που θα μπορούσε χωρίς υπερβολή να σας σκοτώσει.



Μπισκότα








Όσο και να μας αρέσουν, τα περισσότερα από αυτά περιέχουν μερικώς υδρογονωμένα φυτικά έλαια, όπως το φοινικέλαιο και φοινικοπυρηνέλαιο γεμάτα ακόρεστα και κορεσμένα λίπη. Πολλές μελέτες συνδέουν τα ακόρεστα λιπαρά με υψηλότερες πιθανότητες καρδιακών παθήσεων. Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι αυξάνουν επίσης τους κινδύνους για την παχυσαρκία και το διαβήτη, τα δύο πιο θανατηφόρα προβλήματα υγείας. Το φοινικέλαιο είναι ένα από τα συνηθέστερα χρησιμοποιούμενα συστατικά στην παραγωγή αυτών των σνακ και περιέχει 82% κορεσμένο λίπος.



Τηγανητές Πατάτες




10 τρόφιμα - θάνατος: Πετάξτε τα αμέσως από τα ντουλάπια του σπιτιού σας




Ίσως ο πιο επικίνδυνος πειρασμός της λίστας. Μια παιδική μερίδα τηγανιτές πατάτες σε δημοφιλείς αλυσίδες αλυσίδες φαστ φουντ περιέχει κατά μέσο όρο 200 με 340 θερμίδες, ενώ οι μεγάλες μερίδες περιέχουν 730 θερμίδες και είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να πάρετε βάρος.



Παγωτό






Πέρα από την υψηλή περιεκτικότητα του σε ζάχαρη, το παγωτό, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος. Αυτό θα οδηγήσει σε δημιουργία πλάκας στις αρτηρίες , η οποία στη συνέχεια διαταράξει τη ροή του αίματος αυξάνοντας την πιθανότητα καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.



Αλλαντικά







Ανεξάρτητα από το είδος τους, περιέχουν νιτρώδες νάτριο, ένα συντηρητικό που χρησιμοποιείται σε επεξεργασμένα κρέατα και συνδέεται με τον καρκίνο.







Αλμυρά σνακ







Τα πατατάκια δεν είναι τα μόνα αλμυρά σνακ που τρώμε συχνά. Κράκερς, ξηροί καρποί και πολλά άλλα έχουν μεγάλες ποσότητες αλατιού. Μερικά από αυτά αν καταναλώνονται με μέτρο κάνουν πραγματικά καλό. Αν όμως καταναλώνονται σε τεράστιες ποσότητες τότε το επίπεδο του νατρίου στο αίμα εκτοξύεται, ενώ επηρεάζει και την κυκλοφορία του αίματος εκτινάσσοντας την πίεση. Επίσης, η αυξημένη πρόσληψη αλατιού συνδέεται και με την αύξηση του σωματικού βάρους.



Χοιρινό






Όσο και αν μας αρέσει το χοιρινό, η κατανάλωσή του δεν είναι καλή για την υγεία. Το κόκκινο κρέας, παραμένει στο πεπτικό σύστημα περισσότερη ώρα από οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο και έτσι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητες αυξάνει τις πιθανότητες για αύξηση του σωματικού βάρους, ενώ συνδέεται κει με την εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΕΝΔΟΚΑΝΑΒΙΝΟΕΙΔΗ..

  Τα ενδοκανναβινοειδή  παίζουν βασικό ρόλο στην πρόσληψη τροφής και στη χρήση ενέργειας.  Η τροποποίηση της δράσης των θα μπορούσε να βοηθή...