Εχουμε μαθει να μιλαμε για την χοληστερινη που ειναι εξαιρετικα πολυτιμη για τον οργανισμο μας.
Τα τριγλυκερίδια που ειναι είναι τα βασικα λιπίδια παρέχουν στον οργανισμό ενέργεια που χρειάζεται για τη λειτουργια του μεταβολισμου.
Ειναι η πιο κοινή μορφή λίπους στο σώμα και το κύριο συστατικό σε φυτικά έλαια και ζωικά λίπη.
Σε υψηλά επίπεδα αποτελούν κινδύνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού και περιφερικής αρτηριακής νόσου.
Οταν αυξηθουν υπερβολικα προκαλουν λιπώδη ηπατική νόσο και παγκρεατίτιδα.
Αν βρειτε υψηλα τριγλυκεριδια δεν Περιοριζεσθε στις 2-3 μερίδες φρουτων ημερησίως, καθώς είναι επιβεβλημενο να κοψετε τα φυσικά σάκχαρα τη φρουκτοζη που περιέχονται σε αυτά.
Κοβουμε, αν μπορουμε το αλκοολ..ανεβαζει τα τριγλυκεριδια
Αυτό οφείλεται στην ζάχαρη που περιέχουν τα αλκοολούχα ποτά. Το ιδιο και για όλα τα ροφήματα με ζάχαρη αναψυκτικά, φρουτοχυμούς.
Ψάρια γενικα σε κονσέρβα με λάδι:
Προτιμουμε τις κονσέρβες με νερό
Με μέτρο ζυμαρικά, πατάτες δημητριακά, περιεχουν άμυλο, το οποίο μετατρέπεται σε τριγλυκερίδια.
Οχι κορεσμένα λιπαρα Οπως το βούτυρο που περιέχουν τα προϊόντα σφολιάτας.
Για τελευταιο αφησα το κοκκινο κρεας. Αν μπορειτε το κοβετε. Ατυχως εκτος των αλλων ανεβαζει και τα τριγλυκεριδια.
ΠΗΓΗ: Onmed.gr , www.health.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου