Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Η ΜΠΑΜΙΑ..ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΡΕΤΕ

 








Είναι γεματη απο  βιταμίνες Α, Β, C και Κ, οι οποίες  ενισχυουν το ανοσο , προστατευουν την όραση, την υγεία του δέρματος και  από τις ελεύθερες ρίζες. 

Επιπλέον, παρεχει σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο και φώσφορο, ολα για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού .





Η μπάμια είναι γεματη  φυτικά ενεργά συστατικά,  φλαβονοειδή, καρο τενοειδή και φαινολικά οξέα, με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. που προστατεύουν τα κύτταρα από την οξειδωτική δραση των ελεύθερων  ριζων, οι οποίες  προκαλουν μεταλλάξεις και προωθουν  καρκίνο.

Η μπάμια περιέχει κουρκουμίνη, με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. 






Οι φυτικές ενώσεις που περιέχονται σ αυτήν μπορούν να εμποδίσουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων, και να προκαλέσουν τον θάνατο των .

Οι ενώσεις που περιέχονται στη μπάμια   αναστελλουν την αγγειογεννεση  στους όγκους . 

αρα και την παροχή θρεπτικών ουσιών στους όγκους, καθιστώντας την ανάπτυξή τους  δύσκολη.


Είναι σημαντικό ότι η επίδραση της μπάμιας στον καρκίνο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως ο τύπος καρκίνου, η δόση, ο τρόπος κατανάλωσης και η συνολική διατροφή.

Η μπάμια περιέχει συγκεντρώσεις αντιοξειδωτικών , όπως φλαβονοειδή και φαινολικά οξέα. 

Αυτές οι ενώσεις βοηθούν στην αντιμετώπιση των ελεύθερων ριζών και μειώνουν τον αντιοξειδωτικό στρες στον οργανισμό μας. 

Η κατανάλωση τους μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη ασθενειών, ορισμένων τύπων καρκίνου, ασθενειών της καρδιάς και γενικότερα στην προστασία της κυτταρικής υγείας.

 





Η μπάμια περιέχει φυτικές ενώσεις με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των φλεγμονών , μειώνοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης χρόνιων φλεγμονωδών νοσημάτων, όπως  αρθρίτιδα και οι καρδιαγγειακα .

 

Η μπάμια περιέχει φυτικές ίνες που μπορούν να βοηθήσουν στην υγιή λειτουργία του γαστρεντερικού . 

Οι ίνες συμβάλλουν στην κανονική κίνηση του εντέρου, στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας. 

Επιπλέον,  περιέχει φυτικές ενώσεις που μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία του ήπατος και να βοηθήσουν στην αποβολή βλαβερών ουσιών από τον οργανισμό.

 

Συμπεράσματα 

Η μπάμια αποτελεί ένα φυτό με εκπληκτικές θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες. 

Η πλούσια περιεκτικότητά της σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικές ενώσεις και φυτικές ίνες την καθιστούν μια πολύτιμη προσθήκη στη διατροφή μας. 

Η κατανάλωση τους μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη διάφορων ασθενειών, να υποστηρίξει την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. 

Αξίζει να προσθέσουμε τη μπάμια στην καθημερινή μας διατροφή, ανακαλύπτοντας τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει για την υγεία και την ευεξία μας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΓΕΡΝΑΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ..

  Μελέτη αναδεικνύει μεταβολή της αντίληψης για την   τρίτη ηλικία   –  Εσείς πόσο νέος ή ηλικιωμένος αισθάνεστε.. Η απάντηση  εξελίσσεται κ...