Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

ΜΙΑ ΙΟΓΕΝΗΣ ΛΟΙΜΩΞΗ..ΑΜΥΓΔΑΛΙΤΙΔΑ

 



















Η πιο κοινή αιτία αμυγδαλίτιδας είναι οι ιογενείς λοιμώξεις. Συνηθως περνουν μονες τους.

Εδω  χρησιμοποιουμε σπιτικές θεραπείες . Εάν ειναι υγιές το ανοσοποιητικό μας σύστημα, η λοίμωξη έχει πολλές πιθανότητες να υποχωρήσει μόνη της  μέσα σε 3-4 ημέρες. Τι κανουμε

Γαργάρες με αλατόνερο

Γαργάρες με ζεστό αλατόνερο   βοηθουν να καταπραΰνετε τον πόνο στο λαιμό , να μειώσετε το πρήξιμο και ακόμη και να αντιμετωπίσετε τη μόλυνση. 

Ανακατέψτε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα φλιτζάνι ζεστό χλιαρό νερό

Κάντε γαργάρες με το διάλυμα και, στη συνέχεια, φτύστε το 




Επαναλάβετε όσες φορές θέλετε μέσα στην ημέρα

Πίνετε πολύ νερό

Μπορεί να είναι δελεαστικό να μην πίνετε πολύ νερό, αν πονάει η κατάποση, αλλά είναι σημαντικό να παραμένετε ενυδατωμένοι. Η αφυδάτωση  επιβραδύνει την ανάρρωση  Η διατήρηση του λαιμού σας υγρού θα βοηθήσει επίσης στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του πονόλαιμου

Πίνετε ζεστά υγρά

Το να πίνετε και να τρώτε ζεστές σούπες, ροφήματα και ζωμούς   είναι ιδιαίτερα καταπραϋντικό. 

Αυτό συμβαίνει επειδή τα ζεστά υγρά σας κάνουν να παράγετε περισσότερο σάλιο από ό,τι τα κρύα , τα οποία βοηθούν περαιτέρω στη λίπανση του λαιμού σας. 




Μια προειδοποίηση: 

Τα καυτά υγρά θα μπορούσαν να προκαλέσουν αφυδάτωση και να ερεθίσουν το λαιμό σας

Είναι καλή ιδέα να προσθέσετε λίγο κρύο νερό σε ένα ζεστό τσάι ή καφέ. Προτιμήστε το ρόφημά σας να είναι χλιαρό προς ζεστό.

Προσθέστε μέλι στο τσάι σας

Το μέλι μπορεί να μειώσει τον ερεθισμό σχηματίζοντας μια ενυδατική μεμβράνη στο λαιμό σας και έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες .

Τρώτε κρύα τρόφιμα

Ενώ τα ζεστά ροφήματα μπορούν να λιπαίνουν τον γρατζουνισμένο λαιμό σας, τα κρύα τρόφιμα μπορούν να προσφέρουν προσωρινή ανακούφιση από τον πόνο μουδιάζοντας την περιοχή. 

Αποφύγετε τις σκληρές ή αιχμηρές τροφές

Αν ο πόνος στο λαιμό σας δυσκολεύει το φαγητό ή το ποτό, προσπαθήστε να αποφύγετε τις σκληρές και αιχμηρές τροφές που μπορεί να τον γρατζουνίσουν. Εκτός από τον άμεσο πόνο, το γδάρσιμο θα μπορούσε να ερεθίσει περισσότερο το λαιμό, να προωθήσει το πρήξιμο και να αυξήσει το χρόνο αποκατάστασης. 

Ξεκουράστε τη φωνή σας

Μην μιλάτε ούτε ψιθυριστά, καθώς μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω βλάβη. Μερικές φορές, η δυσκολία στην ομιλία είναι σημάδι κάποιας επιπλοκής

Αυξήστε την υγρασία του σπιτιού

Ο ξηρός αέρας στο σπίτι σας μπορεί επίσης να ερεθίσει τον πονόλαιμό σας. 

Ένας απλός τρόπος για να το αντιμετωπίσετε αυτό είναι να εισπνέετε τακτικά ατμό ενώ βρίσκεστε σε ένα ζεστό ντους ή μπάνιο, ή βάζοντας βραστό νερό σε ένα μπολ και σκύβοντας πάνω του με μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας για να παγιδεύσετε τον ατμό, και αναπνέοντας βαθιά. Ακόμα καλύτερα, αν ο προϋπολογισμός σας μπορεί να φτάσει σε έναν υγραντήρα ψυχρής ομίχλης, αυτή η συσκευή μπορεί να καταπραΰνει τον πονόλαιμο προσθέτοντας υγρασία στον αέρα.

Ξεκουραστείτε όσο περισσότερο μπορείτε

Τέλος, ο άφθονος ύπνος και η ξεκούραση είναι μία από τις πιο σημαντικές σπιτικές θεραπείες για την αμυγδαλίτιδα. Αυτό επιτρέπει στο σώμα σας να καταπολεμήσει τυχον βακτηριδια και ιούς που προκαλούν τη μόλυνση, ώστε να μπορέσετε να επανέλθετε υγιείς στις υποχρεώσεις σας το συντομότερο δυνατό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΑΙΜΑΤΟΚΡΙΤΗΣ...ΦΕΡΙΤΙΝΗ..ΣΙΔΗΡΟΣ..ΑΙΜΑ

  Σίδηρος – Φεριτίνη – Αιματοκρίτης   τρεις δείκτες που δειχνουν τι συμβαίνει στον οργανισμό μας  Αν παρατηρείτε  συμπτώματα, όπως κίτρινο ή...