Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

ΚΑΥΣΩΝΑΣ..ΟΔΗΓΙΕΣ

 







Καυσωνας. Θερμοκρασιες πανω απο 37 βαθμους. Κατι μας θυμιζει αυτο.




Οι ηλικιωμένοι είναι πρώτοι απ τις ομάδες πληθυσμού που κινδυνεύουν από τις υψηλές θερμοκρασίες. Ακολουθούν  




Προσεξτε τωρα..Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι μια πραγματικά επικίνδυνη κατάσταση ιδιως για τους  καρδιοπαθεις και όσους παίρνουν διουρητικα, αφυδατώνονται πιο εύκολα σε σχέση με υγιή άτομα και έχουν υψηλό κίνδυνο θερμοπληξίας 

Ο οργανισμός μας έχει την ικανότητα να εμποδίσει την αύξηση της θερμοκρασίας του και να αποβάλει την περίσσεια θερμότητα. 

Ιδρώνουμε πολύ. Είναι ο πιο αποτελεσματικός φυσικός μηχανισμός ενάντια στη θερμοπληξία. Οσο ο ιδρώτας παραμένει, ένα άτομο μπορεί να αντέξει ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, αρκεί να αντικαθιστά το νερό και το νάτριο που χάνει. 




Το κυκλοφορικό  σύστημα κάνει αγγειοδιαστολή, ώστε τα αγγεία που βρίσκονται κοντά στο δέρμα να αποβάλλουν θερμότητα. 

Αυξάνεται η λειτουργια της καρδιάς για να διατηρήσει σταθερή την παροχή αίματος στα όργανα, αλλά και των αναπνοών για την αποβολή θερμού αέρα.

Η παραμονή σε κλιματιζομενο χώρο και η αποφυγή σωματικής δραστηριότητας σε εξωτερικούς χώρους τις θερμές ώρες της ημέρας, η ενυδάτωση, τα μικρά και συχνά μη λιπαρά γεύματα μπορούν να βοηθήσουν τον  οργανισμό να αντεπεξέλθει στη ζέστη. 






Σε περίπτωση όμως που τελικά δεν τα καταφέρει, αυτό θα φανεί με έντονο πονοκέφαλο, ατονία, καταβολή δυνάμεων, λιποθυμική τάση, υπόταση. 

Στη σοβαρότερη μορφή της η θερμοπληξία εκδηλώνεται με πυρετό, εμέτους, σπασμούς, απώλεια αισθήσεων κατι που απαιτεί άμεση διακομιδή στο Νοσοκομείο.

Συνεση χρειαζεται. Οχι παραλιες. Οχι αλκοολ. Οχι αεριουχα αναψυκτικα. Καλη διαθεση. 

Καυσωνας ειναι. Θα περασει. 

Χαιρετε















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΑΙΜΑΤΟΚΡΙΤΗΣ...ΦΕΡΙΤΙΝΗ..ΣΙΔΗΡΟΣ..ΑΙΜΑ

  Σίδηρος – Φεριτίνη – Αιματοκρίτης   τρεις δείκτες που δειχνουν τι συμβαίνει στον οργανισμό μας  Αν παρατηρείτε  συμπτώματα, όπως κίτρινο ή...