Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 15 Αυγούστου 2023

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ERIS

 













Η αιτία της αύξησης των κρουσμάτων οφείλεται κυρίως στον τουρισμό. Οφείλεται στους Βρετανούς  τουρίστες, διότι στο εξωτερικό η παραλλαγή Eris βρίσκεται σε έξαρση. 

Σε εμάς,  καλύπτει το 11% και ευτυχώς τα συμπτώματα συγκριτικά με τις άλλες παραλλαγές είναι απλά. Ξεκινάς με έναν ελαφρύ πονόλαιμο, μπούκωμα, αδυναμία αλλά ο πυρετός, που βασάνιζε στις άλλες παραλλαγές, εδώ δεν υπάρχει ή υπάρχει για δύο εικοσιτετράωρα.


Στα νοσοκομεία υπάρχει αύξηση νοσηλείας στις απλές κλίνες και όχι στις ΜΕΘ. Συνήθως   περιστατικά μεγάλης ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα. 

Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να προσέχουμε γιατί η μετάδοση σ αυτή την υποπαραλλαγή είναι αρκετά γρήγορη. 

Δηλαδή εάν νοσήσουμε θα πρέπει να προσέξουμε πολύ, να μεινουμε σπίτι, να βάλουμε και τη μάσκα για να μην μεταδώσουμε.

Αν ανοίξουν τα σχολεία και  μπούμε σε εσωτερικούς χώρους, τότε θα συζητηθούν πολλά.

Για το ενδεχόμενο ενός επιπλέον εμβολιασμού θα αποφασίσει η επιτροπή εμβολιασμού, βάσει των δεδομένων που θα έχουμε και τις οδηγίες από το εξωτερικό και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ισως χρειαστεί να κάνουμε μία νέα δόση εμβολιασμού.

Υπάρχει ένα ποσοστό αντισωμάτων, 

από τα προηγούμενα εμβόλια, που έχουμε στον οργανισμό. Γι’ αυτό και τώρα η αντιμετώπιση των υποπαραλλαγών του κορωνοϊού είναι τελείως διαφορετική γιατί ο κόσμος είναι κατά 75% εμβολιασμένος, δηλαδή  τα εμβόλια απεδείχθη ότι βοήθησαν πάρα πολύ, συμπλήρωσε η ίδια. Εάν κάποιος νοσήσει τώρα από κορωνοϊό θα πρέπει να απομονωθεί να μη βγαίνει έξω, για τέσσερις μέρες και από κει και πέρα θα μπορεί, αφού όλα τα συμπτώματα έχουν υποχωρήσει, να συνεχίσει τις διακοπές του.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΟΥΡΗΣΗ..ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ

  Η συχνότητα ούρησης  είναι ένα σημαντικό σημάδι γενικής υγείας, που ξεκινά από τη βρεφική ηλικία και συνεχίζεται σ όλη τη ζωή. Η ούρηση  έ...