Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΙΟΚΟΚΚΟΥ

 














Στις μερες μας επικρατεί η εντύπωση ότι ο αγώνας εναντίον των μικροβίων έχει κερδηθεί, κι ομως ως φαινεται τα τελευταία χρόνια τα βακτηρίδια ειναι παροντα, με όλο και περισσότερα είδη ,με τα αντιβιοτικά να ειναι πλεον ανισχυρα 

Ας θυμηθουμε  τη δεκαετία του '60 που η πενικιλλίνη καταπολεμουσε τον  πνευμονιοκοκκο, ενω σήμερα ανηκει στην ιστορια και η ιατρικη πρακτικη, όλο και συχνότερα ερχεται αντιμέτωπη με μικροβιακές πνευμονίες ανθεκτικές στα πλεον ισχυρα αντιβιοτικά. 

Εδω φαίνεται να βοηθουν τα εμβόλια, τα οποία έχουν αλλαξει το τοπίο της πνευμονίας. 

Έχουμε πλεον εισέλθει στη μετα-αντιβιοτική εποχή, μία εποχή που αυτά τα θαυματουργά φάρμακα δεν δουλεύουν πλέον. 

Σημειώνουμε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών δεν ωφελεί μόνο τα παιδιά, αλλά και τους ηλικιωμένους. 

Από το 2000 δηλαδη πριν μια 20ετια ο συστηματικός εμβολιασμός των παιδιών κατά του πνευμονιόκοκκου, όχι μόνο μείωσε δραματικά τα περιστατικά παιδικής πνευμονίας, αλλά επειδή τα παιδιά δεν κολλάνε πλέον τους ηλικιωμένους, μειώθηκαν έμμεσα και τα περιστατικά νοσηλείας για πνευμονία σε αυτήν την ευπαθή ηλικιακή ομάδα. 

Οι επιτυχίες αυτές δεν πρέπει να μας ξενίζουν, επειδή είναι απόλυτα συμβατές με την τάση του ανθρώπινου είδους για σχεδιασμένη επικράτηση. 

Κατ επέκταση και οι αλλαγές του βιοσυστήματος είναι χαρακτηριστικό του ανθρώπινου πολιτισμού, μόνο που στην περίπτωση της πνευμονίας, αντί για αλλαγές είναι πιο δόκιμο να χρησιμοποιούμε τη λέξη απαλλαγές επειδή πρόκειται για μεθοδική εξόντωση ειδών που απειλούν τη ζωή του ανθρώπου. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΟΥΡΗΣΗ..ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ

  Η συχνότητα ούρησης  είναι ένα σημαντικό σημάδι γενικής υγείας, που ξεκινά από τη βρεφική ηλικία και συνεχίζεται σ όλη τη ζωή. Η ούρηση  έ...