Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΛΥΚΟΖΥΛΙΩΣΗΣ




















Υπάρχει η γενική εντύπωση ότι η χρόνια φλεγμονή είναι σημαντική αιτία για καρκίνο και γήρανση.



Η χρόνια φλεγμονή παίζει ρόλο σε ποικιλία ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία, του διαβήτη, των καρδιαγγειακών και των αυτοάνοσων νοσημάτων.  

Η λέξη φλεγμονή δεν προκαλεί μεγάλη ανησυχία 

Στην πραγματικότητα, πολλοί την  συνδέουν  με το οίδημα, ωστόσο, η φλεγμονή μπορεί πραγματικά να είναι ένα πολύ επικίνδυνο πράγμα.

Όσο παράξενο και αν ακούγεται, είναι στην πραγματικότητα ένας

απαραίτητος μηχανισμός αυτοάμυνας       

Είναι προσπάθεια του σώματος να προστατευθεί. 

Ο στόχος της  να αφαιρεθούν επιβλαβή ερεθίσματα, φθαρμενα κυττ ρα   ερεθιστικές ουσίες  παθογόνοι οργανισμοί και ν αρχίσει η διαδικασία επούλωσης. 

Ωστόσο, η χρόνια φλεγμονή μπορεί να είναι επιβλαβής.

Μπορεί να προκαλέσει ευρύ φάσμα ασθενειών, μερικές από τις οποίες είναι θανατηφόρες. 

Η χρόνια φλεγμονή έχει συσχετισθεί με το Αλτσχάιμερ, τον καρκίνο, τα καρδιαγγειακα  και  εγκεφαλικά 

Κατα κανονα, η διατροφή επηρεάζει την φλεγμονώδη αντίδραση στο σώμα. Σ  ολες τις ανεπτυγμένες χώρες τα ράφια είναι γεματα με υπερ επεξεργασμένα τρόφιμα που λατρευουμε. 




Ατυχως, όλα είναι τηγανητά έχουν ένα παχύ στρώμα λίπους, γνωστό σαν κουρκούτι, γύρω απ αυτά. 





Στην πραγματικότητα είναι οι θερμοκρασίες στις οποίες ετοιμάζονται αυτά τα τρόφιμα που κυρίως προκαλούν φλεγμονή.

Τα τηγανητά που παρασκευάζονται σε θερμοκρασίες μεταξύ 177-191 βαθμούς Κελσίου. 




Σ αυτό το φάσμα, τα τρόφιμα καταλήγουν με υποπροϊόντα γλυκοζυλίωσης στο τελικό προϊόν που είναι πολύ ανθυγιεινό. 


https://kosmaser.wordpress.com/2008/10/10/age/


Στην πραγματικότητα, το σώμα αντιλαμβάνεται αυτά τα υποπροϊόντα σαν απειλή και ξεκινά μια αντίδραση φλεγμονής.

Έτσι, όταν θέλετε να καταβροχθίσετε το επεξεργασμένο τηγανητό κοτόπουλο ή τις τηγανητές πατάτες … ξανασκεφτείτε το


Στο παρελθόν, τα τυποποιημένα τρόφιμα ήταν διαβόητα για την υπερβολική περιεκτικότητα τους σε τρανς λιπαρά. 

Με την μεγάλη ιατρική έρευνα και κατακραυγή που έγινε και την αντίδραση των καταναλωτών, οι εταιρείες αργά αλλά σταθερά άρχισαν την εξάλειψή τους. 

Παρόλα αυτά, εξακολουθεί να είναι σοφό να ελέγξει κανείς την ετικέτα των συστατικών για υδρογονωμένα ή μερικώς υδρογονωμένα φυτικά έλαια ώστε να τα αποφύγει.



Ο λόγος είναι ότι τα τρανς λιπαρά βλάπτουν τα κύτταρα που καλύπτουν εσωτερικα  τα αιμοφόρα αγγεία . Φυσικά, αυτό διεγείρει φλεγμονή. 

Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε από το National Institutes of Health, 

Τα Trans Fatty Acid, συνδέονται θετικά με δείκτες συστηματικής φλεγμονής … η συμβολή των  επί της φλεγμονής και των συνεπειών για την στεφανιαία νόσο,τον διαβήτη και άλλες ασθένειες είναι βέβαιη.





Επιπλέον, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δεν αναγνωρίζει πλέον τα υδρογονωμένα ή μερικώς υδρογονωμένα φυτικά έλαια σαν ασφαλή και θα πρέπει να αποκλείονται κατά την παραγωγή τροφίμων.

Το ψωμί που αγοραζουμε και τα ζυμαρικά διασπώνται σε σάκχαρα και απορροφώνται από τον οργανισμό. 

Τα προϊόντα αυτά προκαλούν επίσης φλεγμονή. Το ψωμι του φουρνου εχει ραφιναριστεί κατά τέτοιο τρόπο που πηγαίνει ενάντια στη φύση, έρχεται σε αντίθεση με ό, τι χρειάζεται το σώμα μας. 

Η διαδικασία βελτίωσης που  υποβάλλεται, έχει σαν αποτέλεσμα τον ερεθισμό στο σώμα μας.





Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Nutrition συνδέει τα επεξεργασμένα δημητριακά (μαζι και το  ψωμι) με υψηλότερες συγκεντρώσεις των φλεγμονωδών πρωτεϊνών στο αίμα. 




Ειναι απλο συναμα και δυσκολο : Μαθετε να φτιαχνετε το δικο σας ψωμι μ εναν αρτοπαρασκευαστη. Ειναι  υγιεινά, και εχετε και τη χαρα της..δημιουργιας. 

Και τωρα το πιο δυσκολο μερος.

Αλκοόλ

Δεν είναι ένα τρόφιμο, οι κίνδυνοι που ενέχει για την υγεία μας δεν μπορούν να αγνοηθούν. Συγκεκριμένα, οι επικίνδυνες αντιδράσεις για φλεγμονή προκαλούνται απ την κατανάλωση.


Στη θεωρία, το αλκοόλ δεν θα πρέπει να οδηγει σε μόνιμη βλάβη .

Η κατανάλωση του , ωστόσο, μπορεί να επιτρέψει στα βακτηριδια να διεισδύσουν στο εντερικό τοίχωμα.  

Φυσικά, η παρουσία τους εκκινεί αυτοάνοση αντίδραση με ερεθισμό και φλεγμονή.


Τροφές με  MSG

Για τους λάτρεις του Κινέζικου : 

Το όξινο γλουταμινικό νάτριο (MSG) πιστεύεται ότι είναι υπαιτιο για φλεγμονή. 

Αν και οι ακριβείς μηχανισμοί πίσω από την αντίδραση δεν είναι γνωστοί, η κατανάλωση MSG πιστεύεται ότι προκαλεί φλεγμονή των αγγείων. Πολλοι  παραπονούνται για εξανθήματα, ερεθισμό του δέρματος και φλεγμονή μετά την κατανάλωση σχετικου φαγητου.

Με απλά λόγια, το ανθρώπινο σώμα δεν είναι προσαρμοσμένο για το MSG. Όταν καταναλώνεται, γίνεται πολύ δύσκολο να υποθέσει κανείς τις πιθανές επιπτώσεις του. 

Αυτό που είναι γνωστό για το MSG είναι ότι αυτή η χημική ουσία να επιδεινώνει την αύξηση σωματικού βάρους, προκαλει πονοκεφάλους, αυξανει την  πίεση και είναι επιζήμια για το ήπαρ.

Γλουτένη

Δεν υπάρχει ίσως κανένα άλλο πρόσθετο τροφίμων που να έχει υποστεί τόσο εξονυχιστικό έλεγχο τα τελευταία χρόνια. 

Υπαρχει στα δημητριακά και το σιτάρι Προκαλει φουσκώμα ή και πεπτικα προβλημάτα. 

Ολα τα ευρήματα πείθουν Αυτους που εχουν δυσανεξια  να σταματήσουν την κατανάλωση των .


Αυτα και να προσεχετε





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΕΝΔΟΚΑΝΑΒΙΝΟΕΙΔΗ..

  Τα ενδοκανναβινοειδή  παίζουν βασικό ρόλο στην πρόσληψη τροφής και στη χρήση ενέργειας.  Η τροποποίηση της δράσης των θα μπορούσε να βοηθή...