Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 9 Απριλίου 2024

ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΙ Η ΜΑΛΤΟΔΕΞΤΡΙΝΗ







Το συκώτι μας ειναι πολυτιμο και ταπεινο. 

Δουλευει σιωπηλα κι αγογγυστα, πλην ομως καποια στιγμη μπορεί να υποστεί ζημιά λόγω της βλακωδους διατροφής μας,  χωρίς μάλιστα  κανένα απολύτως σύμπτωμα. 

Αρα προσεχουμε τί τρωμε..

Η πρώτη τροφή που θα πρέπει να αποφεύγουμε  αν θέλουμε  υγιες συκωτι  , είναι τα σπορέλαια . Αποφευγουμε το λάδι σόγιας, καλαμποκιού, κραμβέλαιο βαμβακελαιο.

Το  δεύτερο Δηλητηριο- τροφή, είναι  η συνθετική ζάχαρη

Γι αυτο το λογο αποφευγουμε σιρόπια καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης ή σιρόπι γλυκόζης. 

Τα υπερ – επεξεργασμένα τροφιμα- σκουπιδια, που  δημιουργουν στο συκώτι φλεγμονή,

Τέλος, στην τρίτη θέση βρίσκονται τα αμυλούχα τρόφιμα

Αυτα με τροποποιημένο άμυλο ή τροποποιημένο άμυλο καλαμποκιού.


Μία ονομασία για αυτά που μας μπερδευει είναι 

Maltodextrin (μαλτοδεξτρίνη).

Τι είναι η μαλτοδεξτρίνη

Εάν ελέγξετε  τα συστατικά των επεξεργασμένων ή συσκευασμένων τροφίμων, σιγουρα  θα δειτε να αναγράφεται  μαλτοδεξτρίνη

Οι παρασκευαστές τροφίμων το προσθέτουν σε μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων, όπως:

– Συμπληρώματα διατροφής

– Γιαούρτι

– Μπάρες 

– Τσιπς

– Σάλτσες

– Μείγματα μπαχαρικών

– Δημητριακά

– Τεχνητά γλυκαντικά

– Αρτοσκευάσματα

– Μπίρα

– Σνακ

– Καραμέλες

– Αναψυκτικά


Ο FDA κατατάσσει το συγκεκριμένο 

συστατικό μεταξύ των γενικά 

ασφαλών που προστίθενται στα 

τρόφιμα.



Η μαλτοδεξτρίνη είναι ένα είδος 

υδατάνθρακα, που ομως υφίσταται 

έντονη επεξεργασία. 


Έρχεται με τη μορφή λευκής σκόνης 

από ρύζι, καλαμπόκι, σιτάρι ή άμυλο 

πατάτας. 

Οι κατασκευαστές του πρώτα την 

μαγειρεύουν και μετά προσθέτουν 

οξέα ή ένζυμα για να την διασπάσουν 

λίγο περισσότερο. 

Το τελικό προϊόν είναι μια υδατο 

διαλυτή λευκή σκόνη με 

ουδέτερη γεύση. 


Η σκόνη χρησιμοποιείται ως 

πρόσθετο στα παραπάνω τρόφιμα για 

να αντικαταστήσει τη ζάχαρη και να 

βελτιώσει την υφή, τη διάρκεια ζωής 

και τη γεύση τους.


Εάν έχετε κοιλιοκάκη, να είστε 

προσεκτικοί με την κατανάλωση 

τροφών με μαλτοδεξτρίνη. 

Η σκόνη έχει ίχνη ς αν 

η πηγή της είναι το σιτάρι.

Πιθανοί κίνδυνοι για την υγεία από την κατανάλωση μαλτοδεξτρίνης

Εάν τρώτε πάρα πολλά τρόφιμα που 

περιέχουν μαλτοδεξτρίνη, η ποιότητα 

της διατροφής σας είναι πιθανό να 

είναι χαμηλή σε θρεπτικά συστατικά. 

Θα πάρετε πάρα πολύ ζάχαρη και 

χαμηλές ποσότητες φυτικών ινών. 

Τέτοιες δίαιτες θα αυξήσουν τον 

κίνδυνο για ΙΙ, θα πάρετε 

βάρος και υψηλη χοληστερινη 




ΠΗΓΗ: www.healthstat.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΣΗΜΑΔΙΑ ΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΤΩΣΗΣ

  Ανασκόπηση του 2022 για το   Alzheimer   & Anoia περιγράφει   οκτώ πρώιμα σημάδια άνοιας   που μπορούν να γίνουν εμφανή εννέα χρόνια π...