Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

ΛΥΚΟΣ..ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΟΝΟ












Ο λύκος εκδηλώνεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα στρέφεται εναντίον του ιδιου σώματος, προκαλώντας συστηματική φλεγμονή που μπορεί να οδηγήσει σε απειλητικές για τη ζωή βλάβες, σε όργανα όπως  νεφρά, καρδιά και  εγκέφαλος.

Η νόσος προκαλείται από δυσλειτουργία στην οδό του ανοσοποιητικού που ρυθμίζει την αντίδραση των κυττάρων σε περιβαλλοντικούς ρύπους, βακτηριδια και τοξίνες.

Ανεπαρκής ενεργοποίηση αυτής της οδού, που ελέγχεται από τον υποδοχέα :

αρυλικών υδρογονανθράκων (AHR), 

έχει ως αποτέλεσμα υπερπαραγωγή ανοσοποιητικών κυττάρων που επιτίθενται στο ίδιο το σώμα και όχι σε ξένους εισβολείς


Με την πλήρη ενεργοποίηση αυτής της αντίδρασης του ανοσου , μπορούμε να μειώσουμε τον αριθμό αυτών των κυττάρων που προκαλούν ασθένειες, δήλωσε ο ερευνητής Δρ. Jaehyuk Choi, αναπληρωτής καθηγητής δερματολογίας στην Ιατρική Σχολή Feinberg του Πανεπιστημίου Northwestern.

Εάν επιβεβαιωθούν τα ευρήματα, μπορεί να έχουμε βρει μια πιθανή θεραπεία, πρόσθεσε ο Choi.



Οι υπάρχουσες θεραπείες επικεντρώνονταν στην καταστολή του ανοσου συστήματος, γεγονός που καθιστά τους ασθενείς ευάλωτους σε επικίνδυνες λοιμώξεις.

Μέχρι σήμερα, όλες οι θεραπείες για τον λύκο βασίζονται στην ευρεία ανοσοκαταστολή. 

Εντοπίζοντας την αιτία της νόσου, βρήκαμε μια πιθανή θεραπεία που δεν θα έχει τις παρενέργειες των σημερινών θεραπειών σημειώνουν οι ερευνητές.

Για να ελέγξουν αν αυτό το μονοπάτι οδηγεί στον λύκο,  δοκίμασαν φάρμακα που ενεργοποιούν τον υποδοχέα αρυλικών υδρογονανθράκων  (AHR) σε δείγματα αίματος που ελήφθησαν από ασθενείς με λύκο.

Η θεραπεία επαναπρογραμματίζει τα κύτταρα που προκαλούν λύκο σε κύτταρα που θα μπορούσαν να επουλώσουν τα συμπτώματα

Εντοπίσαμε μια θεμελιώδη ανισορροπία στις ανοσολογικές αποκρίσεις που κάνουν οι ασθενείς με λύκο και ορίσαμε συγκεκριμένους μεσολαβητές που μπορούν να διορθώσουν αυτή την ανισορροπία για να αποσβέσουν την παθολογική αυτοάνοση απόκριση

Το επόμενο βήμα είναι να χρησιμοποιηθεί αυτή η γνώση για να δημιουργηθούν νέες θεραπείες για τους ασθενείς με λύκο χρησιμοποιώντας φάρμακα που ενεργοποιούν τον AHR, δήλωσαν οι ερευνητές.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Nature.



ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΣΙΩΠΗΛΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ

  Εχουμε και σιωπηλα εμφραγματα Κι ομως..Σχεδόν τα μισά εμφράγματα μπορεί να είναι σιωπηλά, χωρίς εμφανή συμπτώματα \ή άλλα προειδοποιητικά ...