Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

ΚΡΥΦΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΟΛΟ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ





 


Ατομο με  κατάθλιψη δεν θέλει να παραδεχτεί τα καταθλιπτικα συναισθημάτα του.Πιστεύει ότι αν συνεχίσει τη ζωή του κανονικά, η κατάθλιψη θα υποχωρήσει από μόνη της. 

Σε μερικές περιπτώσεις, αυτό   λειτουργει. Αλλά είναι σπάνιο.

Η αντιμετώπιση της κατάθλιψης μέσω της απόκρυψης των  συναισθημάτων είναι ο τρόπος που πολλοί   επιλέγουν να εφαρμόζουν, επειδή έτσι έχουν μάθει από παιδιά.

Να μην μιλάνε για τα συναισθήματά τους, επειδή φοβούνται την αντίδραση των άλλων και δεν θέλουν να τους επιβαρύνουν με τα προβλήματά τους.





Αλλά, αν κάποιος φίλος , περνάει κάτι σαν αυτό και προσπαθεί να το συγκαλύψει, τότε καποια  σημάδια μπορεί να βοηθήσουν να βρουμε  τι συμβαίνει και να τον βοηθήσουμε :


1. Μια ασυνήθιστη ρουτίνα στον ύπνο και περίεργες συνήθειες στη διατροφή  που διαφέρουν από  τις “κανονικές” .


2. Έχουν πάντα ένα χαρούμενο προσωπείο, και  κάποια δικαιολογία, για να αποφύγουν πολλές εκδηλώσεις ή να εξηγήσουν το γιατί δεν φαίνονται τόσο καλά.






3. Ατομα με κρυφή κατάθλιψη τείνουν να μιλούν με πολύ πιο ...φιλοσοφικό περιεχόμενο στις κουβέντες τους από το κανονικό.

4. Κάποιες στιγμές θα φτάσουν στο σημείο να κάνουν κάτι ακραίο και ασυνήθιστο, σαν να “φωνάζουν” με τον τρόπο αυτο ότι χρειάζονται βοήθεια, αλλά αμέσως μετά δικαιολογούνται και απορρίπτουν κάθε προσφορά βοήθειας.


5. Αντιδρούν πολύ πιο έντονα σε συναισθηματικές καταστάσεις, όπως για παράδειγμα σε μια ταινία , όπου μπορεί ξαφνικά να αρχίσουν να κλαίνε.

6. Τα άτομα με κρυφή κατάθλιψη τείνουν, να βλέπουν τα πράγματα με μια λιγότερο αισιόδοξη άποψη από το συνηθισμένο.












ΠΗΓΗ: iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΣΙΩΠΗΛΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ

  Εχουμε και σιωπηλα εμφραγματα Κι ομως..Σχεδόν τα μισά εμφράγματα μπορεί να είναι σιωπηλά, χωρίς εμφανή συμπτώματα \ή άλλα προειδοποιητικά ...