Tα γαρίφαλα διαθετουν την ευγενόλη, που βοηθα στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών και καρδιακων παθήσεων και ισως ορισμένων καρκίνων
2. Ρύθμιση ζακχάρου
Οι ενώσεις στα γαρίφαλα μπορούν να μιμηθούν την ινσουλίνη, βοηθώντας δυνητικά στον έλεγχο του ζαχάρου στο αίμα.
Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση ενός έως τριών γραμμαρίων γαρίφαλου καθημερινά μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση των επιπέδων γλυκόζης σε άτομα με διαβήτη .
3. Βελτίωση της Στοματικής Υγείας
Το μάσημα του γαρίφαλου μπορεί να ενισχύσει τη στοματική υγιεινή λόγω των αντιβακτηριακών ιδιοτήτων του, οι οποίες βοηθούν στην καταπολέμηση των παθογόνων του στόματος.
Επιπλέον, η ευγενόλη έχει αναλγητική δράση που μπορεί να ανακουφίσει τους πονόδοντους.
4. Πεπτικό Βοήθημα
Το γαρίφαλο μπορεί να διεγείρει την παραγωγή πεπτικών ενζύμων, δυνητικά μειώνοντας προβλήματα όπως το φούσκωμα και η δυσπεψία. Το μάσημα τους μπορεί επίσης να ανακουφίσει τη ναυτία και την οξύτητα.
5. Υποστήριξη για την υγεία των οστών
Τα γαρίφαλα είναι μια καλή πηγή μαγγανίου, ένα μέταλλο απαραίτητο για τον σχηματισμό των οστών και τη συνολική υγεία του σκελετού, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η οστική πυκνότητα τείνει να μειώνεται με την ηλικία.
6. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Η ευγενόλη έχει αντισηπτικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες που μπορεί να ενισχύσουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, βοηθώντας στην προστασία από λοιμώξεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου