Μου γραφει η Καλλιρρόη, μάνα 35 ετών  παντρεύτηκε στα 18 της απο τρελλό έρωτα, και στα 19 της  είχε ένα πανέμορφο αγοράκι,που το μεγάλωσε μ όλη της την αγαπη και προσηλωση, βοηθούμενη απ τον άνδρα της. 
Για 12 χρόνια, ζούσε την απόλυτη ευτυχία. Μ ένα σύντροφο που υπεραγαπούσε, κι έναν γυιό που λάτρευε και την λατρευε.

Μια μέρα, εντελώς τυχαία, η Καλλιρρόη ανεκάλυψε πως ο αγαπημένος της γυιός είχε ένα κρυφό πάθος τον αυτοερωτισμό
 
Χωρις να πεί τιποτα απευθυνθη
κε σε αρκετούς γιατρούς , που λίγο πολύ την βεβαίωσαν οτι ο αυνανισμός είναι κάτι το συνηθισμένο,σ αυτήν την ηλικια, και να μην το κάνει θέμα.Η Καλλιρρόη δεν ησύχασε. 
Αρχισε να το ψάχνει παντού, κι όπως γίνεται συνηθως μ αυτόν που θέλει να μάθει ,έμαθε πολλά, γι αυτή τη συνηθεια, ιδιαιτερότητα παιχνίδι,κι ένα σωρό άλλες  αστειότητες που άκουσε να της αραδιάζουν, οι ας πούμε ειδικοι Και συνεχιζει η Καλλιρροη.¨

Δεν είχα ιδέα από τί αποτελείται το σπέρμα και πόσο πολύτιμο ειναι τελικά, όπως και τί συμβαίνει αν δεν το χρησιμοποιήσουμε 

Το έψαξα, μίλησα με γιατρούς, έκλαψα πικρά. Το συζήτησα με τον άνδρα μου και κλάψαμε παρέαΟμως δεν ξέραμε. 

Τώρα μάθαμε πως το σπέρμα είναι ό,τι πιό πολύτιμο παράγει ο ανθρώπινος οργανισμός  μην ξεχνάμε οτι απ αυτό θα δημιουργηθεί ένας καινούργιος άνθρωπος. 






alt



Απο έναν διάσημο Αμερικανο-ινδό γιατρό ακουσα τον ωραιότερο¨αφορισμό¨για την καταχρηση του σεξ.¨

Εμείς οι πολιτισμένοι άνθρωποι, ξεκινάμε το σεξ απ νεαρή ηλικία, συνεχίζουμε μανιωδώς κατα την περίοδο της χρυσής νεότητος  προφυλαγόμενοι απ μια .ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, κι όταν επι τέλους θεωρήσουμε οτι πρέπει να κάνουμε κι ένα παιδί  διαπιστώνουμε οτι κάτι δεν πάει καλά 

Τότε αρχίζουν τα βάσανα.

Ποιός άραγε θα είχε το θάρρος να πεί στα νεαρά κορίτσια κι αγόρια, πόσο εγκληματούν σε βάρος του εαυτού τους, χρησιμοποιώντας μια υπερευαίσθητη, πολύτιμη,πανάκριβη σε πόρους βιολογικούς, λειτουργία,για την απόλαυσή τους, που όμως έχει μεσομακροπρόθεσμα υψηλό κόστος¨.




Αποτέλεσμα εικόνας για Τα επινεφρίδια και τα σεξουαλικά όργανα




Ο ίδιος μου αράδιασε όλα τα συστατικά του πολυτίμου σπέρματος.
Ετσι λοιπον το σπέρμα  περιέχει μεγάλες συγκεντρώσεις..


Σε Ποτάσσιο, Ασβέστιο, Ψευδάργυρο
Μαγνήσιο, Κιτρικό Οξύ, Phosphorylcholine,
Φρουκτόζη,Σπερμίνη,Προστατική Φωσφατάση, 
Ελεύθερα Αμινοξέα, Προσταγλανδίνες Και
Ένζυμα.Επίσης Περιέχει GABA Και Βήτα-
Ενδορφίνη, Που Και Τα Δύο Είναι Νευροχημικά
Ηρεμιστικά-Ανασταλτικά.

Με την εκσπερμάτιση ,
σ ένα απόλυτα υγιές άτομο, έχουμε μετατροπή glutamate - GABA μεσω του ενζύμου glutamate decarbozylase από το συκώτι.





alt










alt





Αφού όμως η ντοπαμίνη είναι πρόδρομος της ορμόνης του στρες αδρεναλίνης υπερβολική ντοπαμίνη οδηγεί τα επινεφρίδια στο να υπερπαράγουν  αδρεναλίνη και έτσι το σώμα μπαίνει σε κατάσταση μάχης ή φυγής. 

Ταυτόχρονα, παραγεται νορεπινεφρίνη,στο μυελό των επινεφριδίων ,και απελευθερώνεται στο αίμα,μαζί με την άλλη ορμόνη του στρες την κορτιζόλη.

Η αδρεναλίνη, η νορεπινεφρίνη και η κορτιζόλη τοποθετούν το σώμα σε συμπαθητική κυριαρχίααυξάνοντας το ρυθμό της καρδιάς, προκαλώντας την έγχυση γλυκόζης από τις αποθήκες ενέργειας του σώματος και αυξάνοντας τη ροή του αίματος προς τους σκελετικούς μυς.

Η προσταγλανδίνη Ε2, είναι αυτή που προκαλεί τη σεξ-διέγερση, κι οταν υπερπαράγεται δημιουργεί φλεγμονές και βλάβες στους ιστούς,νεύρα και συνδέσμους, με πτωση του.. ανοσου συστήματος,  πόνους σε μύς και νεύρα, και  τάση προς μολύνσεις. 

Τα χρόνια υψηλά επίπεδα αδρεναλίνης και προσταγλανδίνης Ε2 προκαλούν ζημιά στα εγκεφαλικά κύτταρα και στα παρασυμπαθητικά νεύρα στο συκώτι, πνεύμονες, επινεφρίδια, καρδιά, αγγεία, πάγκρεας, ουροδόχο κύστη, όρχεις και προστάτη.
 
Η υπέρμετρη αυτοϊκανοποίηση συστέλλει τις αρτηρίες και προκαλεί φλεγμονώδεις συσπάσεις στον εγκέφαλο και τη γενετήσια περιοχή εξαιτίας της υπερβολικής παραγωγής προλακτίνης ,νορεπινεφρίνης και επινεφρίνης

Παράγεται όπως είπαμε υπερβολική προσταγλανδίνη Ε2, ισταμίνη, κορτιζόλη με μείωση του νιτρικού οξέος και των προσταγλανδινών Ε1 και Ε3που είναι επιδιορθωτικά των νεύρων, ιστών και αγγείων.
Όλο αυτό διαταράσσει και εξαντλεί τον άξονα υποθαλάμου-υπόφυσης-επινεφριδίων-γεννητικών οργάνων για μέρες, εβδομάδες ή και μήνες.


Έτσι εγκαθίσταται έλλειψη DHEA, μιας, όπως έμαθα με έκπληξη ,σπουδαίας μητέρας-ορμόνης για άλλες 40 περίπου σημαντικές ορμόνες, που αγνοούμε,τεστοστερόνης, DHT και οξυτοκίνης  που ο ρόλος τους είναι η μείωση της ερεθιστικής φλεγμονώδους ορμόνης.. Ε2. 
Σαν αποτέλεσμα παρουσιάζονται κατάθλιψη, ανησυχία, πόνοι, επίμονη σεξουαλική διέγερση και δυσλειτουργία,όπως ανικανότητα και πρόωρη εκσπερμάτιση.



alt



Όλη αυτή η υπερδραστηριότητα και πίεση προκαλεί την υπόφυση και τους όρχεις, να υπολειτουργούν για λίγες μέρες ή και μήνες οδηγώντας σε εξάντλησηκαι φλεγμονή
Μια εξαιρετικά εξαντλημένη επινεφριδική λειτουργία μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλά επίπεδα DHEA και κορτιζόλης ,οδηγώντας πάλι σε κούραση και πόνους σε όλο το σώμα και στην πλάτη. Και να τί ακολουθεί τη σεξουαλική εξάντληση .

Αμνησία-έλλειψη προσοχής, εξαιτίας της ανεπάρκειας σεροτονίνης και acetylcholine.


alt





Πονοκέφαλοι-ημικρανίες, εξαιτίας της φλεγμονώδους ορμόνης Ε2 και της μετατροπής ντοπαμίνης-νορεπινεφρίνης-επινεφρίνης Κούραση-εξάντληση ,εξαιτίας χαμηλών επιπέδων ντοπαμίνης.και υπερβολικής προλακτίνης, που διακόπτει τη λειτουργία των όρχεων οδηγώντας σε αδράνεια του παρασυμπαθητικού.

Αδυναμία στους μυς ,από έλλειψη τεστοστερόνης, DHEA, DHT, υπερβολική κορτιζόλη.Συμπτώματα Parkinson (τρεμούλες) από έλλειψη ντοπαμίνης- acetylcholine. 

Πρόωρη εκσπερμάτιση, από χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης και acetylcholine, με πιθανή βλάβη του προστάτη και των ουριθρικών νεύρων.
Τριχόπτωση.Χαμηλή Libido, από τα υψηλά επίπεδα προλακτίνης. και έλλειψη σεροτονίνης και acetylcholine, ντοπαμίνης, οξυτοκίνης


alt 




Μυοψίες  τα μυγάκια που βλέπουμεκαι προβλήματα στα μάτια από έλλειψη σχηματοποίησης σεροτονίνης-GABA στον αμφιβληστροειδή, φτωχή κυκλοφορία και αγγειακή σύσπαση,υπερβολική κορτιζόλη που καταβολίζει το κολαγόνο .
Βούισμα στα αυτιά.

Πόνοι στο κάτω μέρος της πλάτης, στον κόκκυγα, στα γεννητικά όργανα, λόγω έλλειψης προσταγλανδινών Ε1 στους τοπικούς ιστούς, με συνοδευτική αστάθεια στις ντοπαμίνη, σεροτονίνη, GABA .

Υδαρή εκσπερμάτιση, λόγω ασθενούς συκωτιού, επινεφριδίων, προστάτη.

Ασθενή στύση, λόγω κλειδώματος του άξονα υποθαλάμου-υπόφυσης-επινεφριδίων-όρχεων για ανδρογενείς ορμόνες.

Σταματώ εδώ, γιατί  είναι βαρετό ένα κείμενο που προκαλεί έντονη συναισθηματική φόρτιση, 
μια και η πλειοψηφία των ανδρων που θα το μελετήσει, θα αναγνωρίσει πολλά στοιχεία για τον εαυτό της, που αγνοούσε.

Είμαι σίγουρος πως όσο και να το ψάξετε, τόσα στοιχεία  συγκεντρωμένα, για μια υπόθεση που χαρακτηρίζει,κατα κυριολεξία το σύνολο των συνδιαλεγομένων μην ξεχνάτε πως η πιό κοινή λέξη που ακούγεται σήμερα μεταξύ ανδρών αλλά και γυναικών, ασχέτως μορφωτικού επιπέδου  είναι μα@κας μ ότι αυτό συνεπάγεται, και φοβάμαι όχι χωρίς λόγο .
Ο οργανισμός μας είναι ένα μοναδικό θαύμα. 
Καθε λειτουργία του , είναι μια ανεπανάληπτη αλληλουχία εξειδικευμένων λειτουργιών  
Ομως η αναπαραγωγική λειτουργία, έχει ένα μοναδικό software κι είναι αυτό που προσέχουμε λιγότερο.
Δεν είναι τυχαίο οτι η βιομηχανια πορνό έχει τζίρο που ξεπερνά αυτόν της λαθρεμπορίας ναρκωτικών Και να φαντασθεί κανείς οτι η βιομηχανια πορνό,είναι απολύτως νομίμη 

Χαίρετε..





alt