ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΥΡΙΩΝ ΙΙ | Τα Καραμανλίδικα του Φάνη, karamanlidika.gr








alt





To ασβέστιο ,εκτός απ τα κόκκαλα, που ανήκουν στην αρμοδιότητά του, επιβραδύνει και τα καταστροφικά συμπτώματα της γήρανσης. Ετσι λοιπόν εκτός του ότι Βοηθά στη σωστή σκελετική ανάπτυξη, αλλά και υγεία των οστών. 
Προστατεύει, εν μέρει, από την υψηλή αρτηριακή πίεση. 
Δρα κατά της κακής χοληστερόλης,αυτής που τη βλέπουμε στα φύλλα των εργαστηριακών εξετάσεων ως LDL, διότι αποκλείει μερικώς την απορρόφηση των κορεσμένων λιπών από τη γαστρεντερική οδό.

Με έναν, εν πολλοίς αγνωστο , μηχανισμό,
εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, που έχουν την τάση να μετατραπούν σε καρκινικά. 
Σίγουρα,προστατεύει από την οστεοπόρωση , με τη βασική προυπόθεση οτι θα υπάρχει στη διατροφή μας το μαγνήσιο.
Παράλληλα συμβάλλει στη συντήρηση των δοντιών, νυχιών, και των μαλλιών.
Ακόμα στη φυσιολογική πήξη του αίματος και τη λειτουργία των χιλιάδων μυϊκών συστημάτων του σώματός μας και ιδίως το μυοκαρδίου.
Οι καλύτερες πηγές ασβεστίου εκτός απτο γαλα  και  τα γαλακτοκομικά, που σαν τέτοιες σηκώνουν πολύ συζήτηση, μια και το γάλα, έτσι όπως παράγεται μαζικά και κάτω απο αφόρητες πιέσεις στο ζωϊκό κεφάλαιο, δεν είναι ότι το καλύτερο, είναι οπωσδήποτε το παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι,αυτό με την πέτσα του, το   μπρόκολο, το λάχανο, οι κονσερβοποιημένες σαρδέλες , το σουσάμι, καθώς και το ψωμί, που θα φτιάξετε οι ίδιοι με αλεύρι, πίτουρο, κριθάρι, και σουσάμι  1000 mg περίπου ασβεστίου καλύπτουν τις ημερήσιες ανάγκες μας 1 κεσεδάκι παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι , μ όλα του τα λιπαρά,περιέχει 470 mg ασβεστίου 

Τα Σκληρά Τυριά, η  γραβιέρα, το κασερι, το πεκορίνο, το κεφαλοτύρι , αν δεν φοβόμαστε το αλάτι για την υπέρταση , και η φέτα, είναι  πλούσια σε ασβέστιο.

Λιγα λογια, ολη η πληροφορηση.


Χαιρετε.



Πώς διατηρούμε τα σκληρά τυριά; - The FNL Guide