Ζούμε την αρχή της Άνοιξης
Είμαστε στη 4η εβδομάδα της Τεσσαρακοστής του Πάσχα. Πολλοί νηστεύουνε και συχνά προβληματίζονται : Τί να φάνε.
Τα όσπρια είναι θαυμάσια όμως, έχουνε επιπτώσεις στο έντερο.
Ας πούμε η παραδοσιακή φασολάδα,
είναι πεντανόστιμη, όμως δεν φτάνει Εκτός απο τις καλές ελιές χρειάζεται και μια καλή σαλάτα.
Μια τέτοια σαλάτα θα σας προτείνω,που βρίσκεται έξω απο τα συνηθισμένα:
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ
2-3 ΦΎΛΛΑ ΜΑΡΟΎΛΙ ,
2 ΦΥΛΛΑ ΣΑΛΑΤΑ ,
2-3 ΚΛΑΡΆΚΙΑ ΣΕΛΙΝΟ ,
ΜΑΪΝΤΑΝΟ ,1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΤΡΙΟ 1ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ,1 ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ ,2-3 ΚΑΡΥΔΙΑ ,
2-3 ΑΜΥΓΔΑΛΑ ,1 ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ
ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΛΑΔΙ.
Αυτά είνα τα υλικά μας.
Τώρα κόβουμε το μαρούλι .
Τώρα κόβουμε το μαρούλι .
Στη συνέχεια κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες.
Τους ξηρούς καρπούς σε μικρά κομμάτια, τό ίδιο και τα φρούτα μας.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα μεγάλο μπώλ με ένα περίεργο συνοθύλευμα γεύσεων και ενέργειας.
Τους ξηρούς καρπούς σε μικρά κομμάτια, τό ίδιο και τα φρούτα μας.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα μεγάλο μπώλ με ένα περίεργο συνοθύλευμα γεύσεων και ενέργειας.
Χτυπάμε σε ένα ποτήρι το λάδι μας με λίγο νερό και σε όσους αρέσει ένα κουταλάκι μουστάρδα dijon, και λίγο καυτερο μπουκοβο τριμμενο.
Ta τελευταία, διεγείρουν μαγικά τους υποδοχείς των φυσικών μας ενδορφινών στον εγκέφαλο, προκαλώντας γρήγορα μαζί με την γευστική πληρότητα και κορεσμο
Ta τελευταία, διεγείρουν μαγικά τους υποδοχείς των φυσικών μας ενδορφινών στον εγκέφαλο, προκαλώντας γρήγορα μαζί με την γευστική πληρότητα και κορεσμο
Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με το μίγμα, την ανακατεύουμε και την αφήνουμε για λίγο να ησυχάσει.
Την τρώμε με λίγο πλήρες ψωμάκι, φασόλια ξερά σαλάτα και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.
Την τρώμε με λίγο πλήρες ψωμάκι, φασόλια ξερά σαλάτα και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.
Αν αναμεσα στο γεύμα μας, προσθέσουμε και ένα κουταλάκι ιχθυελαιο,τότε έχουμε ένα απολύτως ισορροπημενο γεύμα, όπου κυριαρχούν οι φυτικοι υδατάνθακες χαμηλού γλυκαιμικού φορτίου,και τα υψηλης αξίας λίπη ελαιόλαδο, αμυγδαλα, καρύδια, και φυτικές πρωτεϊνες (φασόλια).
Δοκιμάστε αυτή τη σαλάτα με οποιοδήποτε άλλο φαγητό, ή και γιατί όχι μονη της.
Θα ενθουσιαστείτε.
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ, ΠΑΤΑΤΕΣ, ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ
Αλλη μια ανοιξιάτικη συνταγή ,Που Ταιριάζει Με Τη Σαλάτα ,γίνεται πανέυκολα με τον ατμομάγειρά μας σε 20-30 λεπτά, και είναι χορταστική, πεντανόστιμη, απόλυτα ισορροπημένη
40% πρωτεϊνη,30% υδατάνθρακες, 30% λίπος
Μην ξεχνάμε, τα καλαμαράκια είναι υγειινά,
ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ,
και χρειάζονται μόλις 7-10 λεπτά να γίνουν στον ατμό. Εξ άλλου Ο Καλύτερος Τρόπος Να Φάει Κανείς Την Πατάτα ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ.
Για το μπροκολο δεν λέω τίποτα , σ όλους είναι γνωστές οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.
Φυσικά το εξαιρετικό παρθένο λάδι συμπληρώνει τη γευστική απόλαυση.
Προσωπικά αγαπώ το λάδι Μυτιλήνης, για τη γεμάτη γεύση του, πλημυρισμένη απο τα αρώματατου αρμιρικιού, της μέντας, και της αγριομυρτιάς. Δοκιμάστε το.
Για το μπροκολο δεν λέω τίποτα , σ όλους είναι γνωστές οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.
Φυσικά το εξαιρετικό παρθένο λάδι συμπληρώνει τη γευστική απόλαυση.
Προσωπικά αγαπώ το λάδι Μυτιλήνης, για τη γεμάτη γεύση του, πλημυρισμένη απο τα αρώματατου αρμιρικιού, της μέντας, και της αγριομυρτιάς. Δοκιμάστε το.
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ ΓΙΑ 2 ΠΙΑΤΑ
250 ΓΡΑΜΜ. ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ,
2 ΜΕΤΡΙΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
150 ΓΡΑΜΜ ΜΠΡΟΚΟΛΟ,3 ΚΛΑΡΑΚΙΑ ΣΕΛΙΝΟ,
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΑΔΙ
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, ή τα παίρνουμε έτοιμα καθαρισμένα, και τα κόβουμε Ετοιμάζουμε τις πατάτες κυδωνάτες.Βάζουμε τις πατάτες, το μπρόκολο, και τα μυρωδικά στον ατμομάγειρα.
Βάζουμε τον χρονοδιακόπτη στα 30 λεπτά.Αφού περάσουν 20 λεπτά, ανοιγουμε και ρίχνουμε τα καλαμαράκια.
Σ ένα ποτήρι βαζουμε το λάδι με λίγο λεμόνι, λίγο μπαλσάμικο, μουστάρδα dijon καυτερή, λίγο νερό, Και Τα Ανακατεύουμε Καλά Να Γίνουν Γαλάκτωμα.
Περιχύνουμε τις πατάτες και το μπρόκολο με το λαδολέμονο, και το αφήνουμε για λίγα λεπτα να το απορροφήσει.
Βάζουμε τον χρονοδιακόπτη στα 30 λεπτά.Αφού περάσουν 20 λεπτά, ανοιγουμε και ρίχνουμε τα καλαμαράκια.
Σ ένα ποτήρι βαζουμε το λάδι με λίγο λεμόνι, λίγο μπαλσάμικο, μουστάρδα dijon καυτερή, λίγο νερό, Και Τα Ανακατεύουμε Καλά Να Γίνουν Γαλάκτωμα.
Περιχύνουμε τις πατάτες και το μπρόκολο με το λαδολέμονο, και το αφήνουμε για λίγα λεπτα να το απορροφήσει.
Μαζί Με Τη Σαλάτα Μας, Έχουμε Μια Γευστική
ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΓΕΙΙΝΗ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ
Διατροφική Πρόταση Για Τα Μεσημέρια Του Σαββατοκύριακου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου