Αποτέλεσμα εικόνας για πρωκτικός κνησμός
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον πρωκτικό κνησμόΟ πρωκτικός κνησμός (pruritus), δηλαδή η φαγούρα στην περιοχή γύρω από τον πρωκτό, δεν είναι συνήθως ένα σημάδι σοβαρής ασθένειας. Σχεδόν όλοι θα αντιμετωπίσουν κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωή τους πρωκτικό κνησμό, πόνο ή αιμορραγία. 
Αρχικά, το δέρμα του πρωκτού εμφανίζεται κόκκινο ως, συνέπεια της φαγούρας ενώ το ξύσιμο μετατρέπει το δέρμα σε λευκό και παχύ. Τα προβλήματα αυτά συχνά είναι μικρά και μπορεί να εξαφανιστούν από μόνα τους ή με απλή θεραπεία.Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες
Παρότι η φαγούρα στον πρωκτό συνήθως είναι ένα σύμπτωμα με απλή αντιμετώπιση, κάποιες φορές η θεραπεία μπορεί να γίνει δύσκολη. 
Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να οφείλεται σε κάποια ήδη υπάρχουσα παθολογική αιτία του πρωκτού όπως αιμορροΐδες, ραγάδα συρίγγια, πρόπτωση. 
Σε πολλές περιπτώσεις όμως η φαγουρα στον πρωκτο δεν προκύπτει από κάποιο παθολογικό αίτιο αλλά από διάφορες αιτίες όπως είναι η συνεχής διάρροια, οι μολύνσεις με μικρόβια ή ιούς, οι μυκητιάσεις. 
Η θεραπεία διαφέρει ανάλογα με την αιτία. 
Η πιο συνηθισμένη θεραπεία είναι η υγιεινή της περιοχής με ειδικά προϊόντα και η τοποθέτηση κάποιας τοπικής αλοιφής με κορτιζόνη.


Αποτέλεσμα εικόνας για πρωκτικός κνησμός

Η πιο συνηθισμένη αιτία της φαγούρας γύρω από τον πρωκτό  είναι ο Ελλιπής  καθαρισμός μετά την κένωση.
Φάρμακα, ειδικά φάρμακα που προκαλούν διάρροια ή δυσκοιλιότητα, όπως τα αντιβιοτικά.
Καθαρισμός του πρωκτού με πολύ ζεστό νερό και ισχυρά σαπούνια. 
Αυτή η περιοχή είναι συνήθως λιπαρή, αυτό προστατεύει έναντι του ερεθισμού των κινήσεων του εντέρου. 
Επανειλημμένος καθαρισμός και πλύσιμο θα καταργήσει αυτά τα έλαια και μπορεί να οδηγήσει σε έναν φαύλο κύκλο φαγούρας και ξύσιμο που μπορεί να είναι δύσκολο να σταματήσετε.
Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονεςΗ χρήση με αρωματισμένο χαρτί τουαλέτας, αρωματικό σαπούνι ή αλοιφές όπως αυτά που περιέχουν βενζοκαίνη.Μια  κατάσταση γενικευμένης ξηροδερμίας που επηρεάζει ολόκληρο το σώμα. Αυτή η κατάσταση είναι πιο κοινή στους ενηλίκους μεγαλύτερης ηλικίας.Οι αιμορροΐδες είναι φλέβες στο κάτω άκρο του το ορθό ή έξω από τον πρωκτό.Προσβολή του πρωκτού ή ορθού από ιούς ,όπως τα κονδυλώματα, 
βακτηρίδια,μύκητες  και παράσιτα, όπως και οξύουροι (threadworms).

Οι οξύουροι είναι λευκοί σκώληκες σε μορφή στενού μακρού ραβδιού, που συχνά ανευρίσκονται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. 
Ζουν στο κατώτερο τμήμα του εντέρου και, κατά την διάρκεια της νύχτας, βγαίνουν έξω από το ανθρώπινο σώμα από τον πρωκτό για να αφήσουν τα αυγά τους.

Ορισμένα τρόφιμα, όπως καφές, τσάι, κόλα, αλκοολούχα ποτά, σοκολάτα, ντομάτες, πικάντικα τρόφιμα αλλά και μεγάλες ποσότητες σε βιταμίνη C.Σχετική εικόνα
Ο πόνος στον πρωκτό μπορεί να προκληθεί από διάρροια, δυσκοιλιότητα, πρωκτικό κνησμό και ξύσιμο.  Αυτός ο πόνος, που προκαλείται από αυτές τις αιτίες συνήθως απομακρύνεται όταν θεραπευθεί η αιτία.  Άλλες κοινές αιτίες του πρωκτικού πόνου περιλαμβάνουν:
Αιμορροΐδοπάθεια  αιμορροΐδική κρίση ή θρόμβωση αιμορροΐδας.
Διορθρικά προβλήματα, όπως η ραγάδα δακτυλίου,το περιεδρικό  συρίγγιο ή πρόπτωση πρωκτού.

Έχεις φαγούρα εκεί...πίσω; Τι μπορεί να φταίει και πως να το ...
Μόλυνση, από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, προστατίτιδα, περιεδρικό απόστημα.
Τραυματισμός από ξένο σώμα ή πρωκτική συνουσία.
Παθήσεις, όπως η κίρρωση του ήπατος, διαβήτης, λέμφωμα, νόσος του Crohn Καρκίνος του ορθού, προστάτου ή δέρματος.
Προηγούμενη θεραπεία, όπως  χειρουργική επέμβαση ή ακτινοβολίες στην περιοχή. 
Μυικοί σπασμοί  (proctalgia fugax).Σχετική εικόνα
Πολλοί άνθρωποι έχουν πρωκτική αιμορραγία. Ερεθισμός του ορθού από διάρροια ή δυσκοιλιότητα, μία αιμορροΐδα ή μια ραγάδα μπορεί να προκαλέσει μια μικρή ποσότητα φωτεινό κόκκινο αίμα στην επιφάνεια της λεκάνης ή στο χαρτί τουαλέτας.  
Αυτός ο τύπος αιμορραγίας μπορεί να προκαλέσει πόνο κατά τη διάρκεια της κένωσης.  
Δεν είναι σοβαρή αν υπάρχει μόνο μια μικρή ποσότητα αίματος και η αιμορραγία σταματάει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αιμορραγία μπορεί να παρουσιαστεί οπουδήποτε στην πεπτική οδό. 
Το αίμα είναι εύπεπτο καθώς μετακινείται μέσω του πεπτικού σωλήνα, έτσι το αίμα από μια αιμορραγία από το στομάχι έχει σκούρο μαύρο χρώμα που μοιάζει σαν πίσσα.  Αίμα που έχει μετακινηθεί γρήγορα μέσω του πεπτικού σωλήνα ή που αρχίζει κοντά το ορθό εμφανίζεται κόκκινο ή σκούρο κόκκινο.
Πριν φτάσετε να κάνετε κάποια χειρουργική επέμβαση για τον πρωκτικό κνησμό, δοκιμάστε αυτά τα μέτρα για την αντιμετώπιση της φαγούρας:
Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες


Καλή υγιεινή. 
Καθαρίστε την περιοχή απαλά με σκέτο νερό  με το τηλέφωνο του ντούς ή καλύτερα με μωρομάντηλα.  
Χρησιμοποιείτε  αλοιφή με βιταμίνη A και  D. Ηρεμεί το δέρμα και το προστατεύει από περαιτέρω ερεθισμούς.
Αποφεύγετε αρωματικά και χρωματιστό χαρτί τουαλέτας.
Χρησιμοποιείτε χαρτί υγείας λευκό και άοσμο.
Μην χρησιμοποιείτε αρωματικά σαπούνια, τα οποία ερεθίζουν το δέρμα.
Αλοιφές που περιέχουν 1% υδροκορτιζόνη μόνο για 7-10 ημέρες.


Νόσοι αιδοίου | kmyrillas.gr


Μην χρησιμοποιείτε κρέμες ή αλοιφές, που περιέχουν αντισταμινικά.Για πρωκτικό κνησμό που προκαλείται από υπερβολική εφίδρωση, αποφεύγετε στενά εσώρουχα και τα συνθετικά.  Μπορεί να χρησιμοποιήσετε σκόνη ταλκ για να απορροφήσουν υγρασία, πριν από την εφαρμογή του ταλκ, στεγνώστε την περιοχή καλά.
Αποτέλεσμα εικόνας για πρωκτικός κνησμόςΑποφύγετε ορισμένες τροφές που μπορεί να αυξήσουν τη φαγούρα, όπως καφές, τσάι, κόλα, αλκοολούχα ποτά, σοκολάτα, ντομάτες, πικάντικα τρόφιμα και υπερβολικά ποσά βιταμίνης C, επί τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Προσθέσετε βαθμιαία αυτές της τροφές στη διατροφή, αλλά ένα στοιχείο κάθε φορά, έτσι ώστε να προσδιορίσετε πιο από αυτά προκαλεί την φαγούρα.
Κόψτε τα νύχια σας αν έχετε νυχτερινή τάση για ξύσιμο. 
Καλό είναι να φοράτε βαμβακερά γάντια τη νύχτα για να σταματήσει το ασυνείδητο ξύσιμο που μπορεί να προκύψει ενώ κοιμάστε.
Έλεγχος του στρες (stress).  
Όντας κάτω από άγχος και αίσθηση αγωνίας ή ανησυχίας μπορεί να προκαλέσει κάποια άτομα να βιώσουν τη φαγούρα του δέρματος.
Να ξέρετε ότι το βράδυ τα αντισταμινικά  αμβλύνουν τις νυκτερινές φαγούρες.

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες


Όταν έχετε αιμορραγία, οχι ασπιρίνη, αντιπηκτικά ή άλλα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη,όπως voltarene  γιατί μπορεί να προκαλέσουν αιμορραγία του πεπτικού συστήματος. Τα φάρμακα αυτά αυξάνουν κάθε μορφή αιμορραγίας.  

Με συμπτώματα όπως είναι ο πόνος ή η αιμορραγία πάντα είναι σκόπιμο μια απλή εξέταση από τον οικογενειακό σας ιατρό, ειδικά όταν 
O πόνος αυξάνει ή δεν βελτιώνεται.
Το αίμα αυξάνεται στα κόπρανα.
Παρουσιασθεί οίδημα ή ένα εξόγκωμα γύρω από τον πρωκτό.Συνυπάρχει πυρετός.
Τα συμπτώματα αυξάνουν σε ένταση και συχνότητα.
Aν τωρα θελετε να τελειωνετε μια κι εξω με το προβλημα του¨πρωκτου¨αποφασιστε την μεθοδο¨Peter Lord¨, που διανοιγει τον εσω σφιγκηρα και τερμα οι υπερτονιες, που δημιουργουν το προβλημα της αιμορροϊδοπάθειας
Απλα, πολυ φοβαμαι  ομως οχι κατανοητα, για καποιους που αρνουνται να κοψουν κακες συνηθειες.
Χαιρετε.