alt










To βούτυρο έχει  κορεσμένο λίπος 8 γραμμάρια εναντι 5 γραμμάρια της μαργαρίνης.
Η μαργαρίνη δεν κάνει κακό στο καρδιαγγειακό.
Η μαργαρίνη έχει τη μισή τιμή απ το βούτυρο.
Πρόσφατη ιατρική μελέτη κορυφαίου αμερικανικού Παν/μιου κατέληξε στο συμπέρασμα οτι: 
Τρώγοντας μαργαρίνη, αυξάνονται,
κυρίως στις γυναίκες κατά 53% οι πιθανότητες να προκληθούν καρδιακές δυσλειτουργίες. 

Τρώγοντας τώρα βούτυρο,Αυξάνεται η απορρόφηση θρεπτικών ουσιών από τα αλλά φαγητά αλλωστε Το βούτυρο από την φύση του έχει πολλές θρεπτικές ουσίες, ενώ η μαργαρίνη περιέχει μόνο ό,τι στοιχεία που της προσθέτουν.
Το βούτυρο έχει πολύ καλή γεύση και ενισχύειτη γεύση των άλλων φαγητών. Τα κάνει πιο νόστιμα  Το βούτυρο υπάρχει εδώ και μερικούς αιώνες ,η μαργαρίνη είναι μόνο εκατόν χρονών και τεχνητό προϊόν.  



alt



Θα μου πείτε τώρα που τη θυμήθηκα τη μαργαρίνη.Να ,μετά την εορτή των Αγίων Πάντων , η Εκκλησία μας, έχει θεσμοθετήσει την Νηστεία των Αγίων Αποστόλων, που διαρκεί μέχρι και την εορτή των 12 Αποστόλων στο τέλος του μήνα.Στη διάρκεια αυτής της νηστείας, δεν τρώμε κρέας και γαλακτοκομικά.Τρώμε όμως ψαράκι.Ετσι ,ο φίλος κι αδελφός Αλκης, με ρώτησε αν θα πρέπει τώρα, μια και νηστεύει, για πρωϊνό να τρώει με το ψωμάκι του μαργαρίνη που βοηθά να μειωθεί κι η χοληστερίνη του, μαζί με θαυμάσιο μέλι που έχει φέρει απο ένα νησί.Του ανέφερα τα παραπάνω, οπως, και οτι το μέλι αποδίδει καλύτερα πάνω στο ψωμι σκέτο, μαζί με τις θρουμπες ελιές 
( όπως τις λένε στη Λέσβο), που είναι μια πανδαισία.




alt



Ποιός είπε οτι νηστευοντας, στερείσαι τη χαρά της σωστής και υγιεινής γεύσης που οπωσδήποτε δεν είναι η μαργαρίνη.Το λαδάκι σίγουρα.