Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

ΜΑΝΑ ΓΥΙΟΣ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ








Αποτέλεσμα εικόνας για μανα γυιος

Ο Γιαγκος ,
δηλαδη τον φωναζανε ¨Γιαννακη¨αλλα δεν του αρεσε, ηταν κι απ την ¨λεβεντομανα¨ετσι τοκανε Γιαγκος , κι ησυχασε, ειναι κλασσικος ¨μαμακας¨. 
Κοιτωντας κανεις ¨πισω¨στη ζωη του Γιαγκου βλεπει τον απολογισμό μιας ζωής , η οποία αφιερώθηκε αποκλειστικά στη φροντίδα των άλλων. Η έλλειψη αλλης ικανοποίησης από τη ζωή,τον γερασε προωρα. 
Ομως εκει η μαμα κι η μαμα μου.

Αποτέλεσμα εικόνας για μανα γυιος


Πρέπει να τονίσουμε ότι η συναισθηματική μας διάθεση επηρεάζει την αντίληψή για τον χρόνο που περνά. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες καταστάσεις που είναι ιδιαίτερα ευχάριστες.
Η αίσθηση της κούρασης, σωματικής και ψυχικής, ‘γερασμένου’  ανθρώπου είναι εμφανής σε πολλούς συνανθρώ πους μας,καθώς το μυαλό μας δεν ‘βλέπει’ διαφυγή από την κατάσταση αυτή.Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η συναισθηματική μας διάθεση προκύπτει από τις σκέψεις που κάνουμε.Άλλοι άνθρωποι απελπίζονται καθώς αντιμετωπίζουν οφειλές και χρέη,νιώθοντας ενοχές,και Άλλοι Άνθρωποι Αδιαφορούν απέναντι σε αυτές, καθώς προτεραιότητα έχει η επιβίωση της οικογένειάς τους, και όχι οι οφειλές τους.
Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε έγκαιρα ότι δεν πρέπει να αγνοήσουμε την προσωπική μας ψυχαγωγία σε τέτοιες στιγμές και να εντείνουμε την επαφή με φίλους.
Η απόσυρση και το κλείσιμο στο σπίτι, αυξάνουν την καταθλιπτική διάθεση και το άγχος και απειλούν την υγεία μας.

Αποτέλεσμα εικόνας για μανα γυιος


Είναι προτιμότερο να προσπαθούμε να ‘μετατρέπουμε’ τα μελαγχολικά συναισθήματα και τις αρνητικές σκέψεις, σε συναισθήματα θυμού, τα οποία συζητούμε με φίλους.
Η κατάθλιψη φέρνει απόσυρση και σταδιακή παραίτηση από τη ζωή,εκφράζει τον θυμό για την κατάστασή μας ενάντια  στον ίδιο μας τον εαυτό.Τι είναι αυτό όμως που καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο άλλοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τη ζωή τους, αισιόδοξα και με δυναμισμό,και άλλοι είτε με φόβο, είτε απαισιόδοξα ή και παθητικά;



Αποτέλεσμα εικόνας για αγαπω τη μαμα μου


Πρόκειται γι αυτό που λεμε  προσωπικότητα. 
Η έννοια της προσωπικότητας όμως στην ψυχολογία, είναι κάπως διαφορετική απ αυτήν που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα.
Πρόκειται για ένα σύνολο τρόπων με τον οποίο, έχουμε μάθει, από πολύ μικρή ηλικία, να αντιδρούμε απέναντι σε καταστάσεις που μοιάζουν με καταστάσεις που αντιμετωπίσαμε στο παρελθόν.
Ο εγκέφαλός μας ‘μαθαίνει’ και ‘αποθηκεύει’ όχι μόνο γνώσεις,αλλά και συμπεριφορές των άλλων ανθρώπων σε διάφορες καταστάσεις, πχ των γονιών μας, από την παιδική μας ηλικία.
Αυτά αποθηκεύονται από τον εγκέφαλό μας, ως συγκεκριμένοι τρόποι σκέψης, συγκεκριμένα νοητικά σχήματα, τα οποία μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σε παρόμοιες καταστάσεις.
Οι άνθρωποι ,που έχουν μάθει Να Παραμελούν Την Φροντίδα Του Εαυτού Τους, και όχι να τη συνδυάζουν με τη φροντίδα των άλλων, Βιώνουν Αναπόφευκτα Μία Ψυχική Κούραση, η οποία οδηγεί στην αίσθηση ότι έχουν‘ γεράσει ’ πρόωρα.Οι άνθρωποι που νιώθουν ότι ‘γερνούν’ μπορούν να το αλλάξουν αυτό.Δεν οφείλεται στα χρόνια που περνούν Υπάρχουν άνθρωποι που στην ηλικία των εβδομήντα ετών πηγαίνουν στο γυμναστήριο και δείχνουν δέκα χρόνια νεότεροι.Αν τους ρωτήσει κάποιος την ηλικία τους, τη λένε με χαμόγελο.
Αλλωστε , είμαστε πλέον πεπεισμένοι οτι αυτή εδώ η ζωή δεν είναι το τέρμα.
Ο Γιαγκος ειναι ¨ρωμηος¨, αλλα ¨μαμακας¨.


Αποτέλεσμα εικόνας για αγαπω τη μαμα μου



Συνδεδεμενος με την Εκκλησια, τον Χριστο, τους αγιους, αλλα ¨μαμακας¨. Τρεμει στην ιδεα οτι θα του πεθανει η μανουλα του. Οταν του λες οτι  κανεις δεν πεθαινει , απλα μεθισταται, χαμογελα θλιμμενα. Ειπαμε ο Γιαγκος ειναι μαμακας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ..

  Η υπερσυνταγογράφηση αντιβιοτικών αποτελεί ένα δυστυχημα. Ολοι μας κι οχι μονο  οι γιατροί ,γνωρίζουμε ότι το μεγαλυτερο μέρος των λοιμώξε...