Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ..ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

 

















Ο καρκίνος του πνεύμονα μπορεί να μετασταθεί στον εγκέφαλο, στον άλλο πνεύμονα, σε άλλες εστίες του ίδιου πνεύμονα, στα επινεφρίδια, στα οστά, στους λεμφαδένες και στο συκώτι.

Η νόσος εμφανίζεται συχνότερα σε άτομα άνω των 50 ετών, ενώ τα τελευταία χρόνια το ηλικιακό φάσμα έχει δυστυχώς μεγαλώσει και παρατηρείται πλέον ακόμη και από την ηλικία των 40 ετών.Τη διάρκεια ζωής του ασθενούς την καθορίζει το στάδιο που έχει προχωρήσει ο καρκίνος. 






Αν το προλάβει κάποιος στα αρχικά στάδια μπορεί ακόμη και να ιαθεί, ενώ σε προχωρημένο στάδιο συνήθως εξελίσσεται μέσα σε 2 χρόνια. Όσο πιο αρχικό είναι το στάδιο διάγνωσης τόσο μεγαλύτερο θα είναι το προσδόκιμο ζωής.







Η θεραπεία εξαρτάται από το στάδιο του καρκίνου, από το αν έχει γίνει μετάσταση, από τις παρενέργειες, από την ηλικία του ασθενή και από τη γενικότερη κατάσταση της υγείας του.

Σε γενικές γραμμές οι θεραπευτικές επιλογές περιλαμβάνουν στα αρχικά στάδια χειρουργείο. Το χειρουργείο περιλαμβάνει πνευμονεκτομή και λοβεκτομή. Συνήθως γίνεται και χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία ή συνδυασμός των δύο αναλόγως του σταδίου.

Οι θεραπείες που εφαρμόζονται είναι στοχευμένες και καθορίζονται βάσει της γενετικής διαταραχής του τύπου του καρκίνου που έχει ο κάθε ασθενής. 

Αυτού του είδους οι θεραπείες αναστέλλουν το μηχανισμό δράσης του εκάστοτε κυττάρου. 

Στην περίπτωση του αδενοκαρκινώματος εξετάζεται αν ο όγκος φέρει κάποιες γενετικές μεταλλάξεις, στις οποίες θα στοχεύσουν τα ειδικά φάρμακα.

Επίσης, η ανοσοθεραπεία είναι άλλη μια σύγχρονη μέθοδος θεραπείας που είναι πολύ διαδεδομένη στην αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα και τα αποτελέσματά της επιτυγχάνονται με πιο φυσικό τρόπο.

Στην ανοσοθεραπεία τα φάρμακα χρησιμοποιούν το ίδιο το αμυντικό σύστημα του σώματος για να “επιτεθούν” στα καρκινικά κύτταρα.

Οι ερευνητές βρίσκονται συνεχώς σε αναζήτηση νέων θεραπειών και τρόπων να επιμηκύνουν το προσδόκιμο ζωής και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής του ασθενή. 

Μελετώνται συνδυασμοί χημειοθεραπείας, νέων μορφών ακτινοθεραπείας και ανοσοθεραπείας. 

Κλεινοντας επανεχομαστε στο γνωστο :

 Προληψη πανω απ ολα. 

Χαιρετε.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΜΑΓΝΗΣΙΟ..ΚΙ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΕΙ

  Εάν αυξήσουμε τη διατροφική πρόσληψη ενός πολύτιμου μετάλλου, που ρυθμίζει μεταξύ άλλων τη λειτουργία των μυών και των νεύρων, τα επίπεδα...