Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ..

 




 

 
 
 


 
 
 
 
Πρόστιμο 300 ευρώ σε εθελοντή αιμοδότη, που είχε στείλει SMS για μετακίνηση  - EPIRUS Online
 
 
 
 
 
 
 Τί κερδιζουμε με την αιμοδοσια; 
 
Ισορροπία επιπέδων σιδήρου στο αίμα.

Τα υψηλα επίπεδα σιδήρου ισως αποδειχτούν χειρότερα από την έλλειψη σιδήρου και στην πραγματικότητα είναι πιο συνηθισμένα από την ανεπάρκεια σιδήρου -ειδικά στους άντρες-.
 
Ετσι η ¨ δωρεά αίματος¨ βοηθά να ελαφρυνει το σώμα από τον πλεοναζοντα σιδηρο.
 
 
 

 
 

 
 
 

 
 
Παράδειγμα :  γυναίκες με έμμηνο ρύση έχουν λιγότερες καρδιακές προσβολές. Κατι που  προηγουμένως θεωρούνταν ότι οφείλεται στις ορμόνες.
 
Παρόμοια με τις προ-εμμηνοπαυσιακές γυναίκες, οι αιμοδότες είναι 88% λιγότερο πιθανό να εχουν  μια καρδιακή προσβολή, κατι  που οφείλεται στην επιδράση της αιμοδοσίας και  τα επίπεδα σιδήρου.
 
Σημερα ξερουμε πως τα υψηλά επίπεδα σιδήρου θεωρούνται παράγοντας κινδύνου για οξύ έμφραγμα   και  η δωρεά αίματος μπορει,  να μειώσει τον κίνδυνο. Περα τουτου, η μείωση του σιδήρου μπορεί να είναι μια ασφαλής και χαμηλού κόστους εναλλακτική λύση στον ελεγχο της χοληστερινης, και τη χρηση  στατινων, πραγμα λογικο, γιατι  η αιμοδοσία , που  μειώνει τον σίδηρο, θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει στη βελτίωση της ροής του αίματος
 
 
 
Εχετε ποτε αναρωτηθει ,τι κάνουν στο αίμα σας, η πολλη  ζάχαρη, το κάπνισμα, οι ραδιοσυχνότητες, οι τοξικές ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις, το στρες, το άγχος, τα υπερβολικα τριγλυκεριδια και τα υψηλά επίπεδα   ουρικού;
 
Όλα αυτά προκαλούν αύξηση της πηκτικότητας , πράγμα που σημαίνει ότι αυξανει το ¨ιξωδες¨του αίματος , κάτι που δημιουργει κίνδυνο για θρόμβο με συνεπεια ενα  εγκεφαλικό
Η αύξηση της πηκτικότητας  συμβάλλει στην φλεγμονή.
Γι αυτο με το να δινουμε αιμα μπορεί να μας βοηθήσει να εχουμε καλυτερη ροη , αλλα ενδεχομένως, και να περιορίσει  τη ζημιά στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων μας, με συνεπεια λιγοτερα εμφρακτα.
 
Ετσι φθανουμε αβιαστα στο συμπερασμα πως οι αιμοδότες είναι λιγότερο πιθανό να πάθουν μια καρδιακη προσβολη,ενα εγκεφαλικο,ενα καρκίνο.
 
 
Οταν δινουμε αιμα, ελεγχεται η θερμοκρασία μας  η αρτηριακή πίεση, και η αιμοσφαιρίνη. Το αίμα μας θα ελεγχθεί για 13 μολυσματικές ασθένειες  όπως το HIV, ηπατίτιδα B και C, ο ιός του Δυτικού Νείλου, και η ..σύφιλη.
 
Στο σωστό άτομο, η αιμοδοσία προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία με λίγους κινδύνους.
Οι τράπεζες αίματος συνήθως λαμβάνουν κάθε δυνατή προφύλαξη για να βοηθήσουν τον αιμοδότη να δώσει το αίμα του με ασφάλεια.
 



 





Καθημερινα ακουμε εκκλησεις για αιμα.
Πρεπει να ξερετε πως  εμφράκτα ,   εγκεφαλικά είναι λιγότερα στους αιμοδότες 43 έως 61 ετών, που δίνουν αίμα δύο φορές τον χρόνο, μια καλη πραξη που μειώνει  τη θνησιμότητα από καρκίνο σύμφωνα με μία μελέτη, που διεξήχθη σε 1.200 εθελοντές και διήρκεσε 4,5 χρόνια.
 
Ο όγκος του αίματος αναπληρώνεται μέσα σε 48 ώρες ενώ τα ερυθρά αναπληρώνονται μέσα σε τέσσερις έως έξι εβδομάδες. 
Συμπερασματικα, αν δεν εχετε προβλημα υπερτασης ή αλλης χρονιας ασθενειας, μαθετε να δινετε αιμα . Πρωτα απ ολα σας κανει καλο, χωρια που βοηθατε καποιον αγνωστο σας.

Χαιρετε
 
 
 
 
 
Αποτέλεσμα εικόνας για γυναίκες με έμμηνο ρύση
 
 
 
 
 
 
 
Σέρρες - ΟΕΒΕΣΣ: «Ας γίνουμε εθελοντές αιμοδότες, ας προσφέρουμε το δώρο  της ζωής» - ert.gr
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΚΑΤΑΚΑΘΙ ΚΑΦΕ..ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ

  Ο εγκεφαλος μας λειτουργει με ηλεκτρικα και χημικα σηματα. Πολύ πριν εμφανιστούν συμπτώματα κάποιας νευροεκφυλιστικής νόσου,  οι ιστοί του...