Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

ΑΓΧΟΛΥΤΙΚΑ..ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΑ

 






Αυτα τα δυο χρονια βιωνουμε  θεωρητικά και πρακτικά μια καθημερινότητα  που οδηγει στην εμφάνιση  διαταραχών στην σφαίρα του ψυχισμού. 

Τωρα με την πανδημια η αύξηση ατόμων με ψυχικές διαταραχές, οπως αγχος, κατάθλιψη αυτοκτονικός ιδεασμός, κρίσεις πανικού, φοβίες ψυχώσεις και μια λιστα με διαγνώσεις που αφορούν την ψυχιατρική επιστήμη. 

Ολη η Ελλάδα είναι με χάπια,αν δει κανεις απο κοντα την πραγματικοτητα   βλεπουμε μια ραγδαία αύξηση των ψυχιατρικών συμβαματων. 

Η κοινωνία μας νοσεί.






Οταν λεμε  υγεία εννοουμε την  κατάσταση εκεινη της  σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλα την απουσία ασθένειας . Αρα η έννοια της υγείας, εκτος από την ιατρική περικλειει και παράγοντες όπως το περιβάλλον η οικονομία η εργασία . 

Η ανεργία , οι κοινωνικές αντιθέσεις , η έλλειψη ουσιαστικών σχέσεων  απειλουν σοβαρα την ψυχική υγεία. 

Συνέπεια της εκδήλωσης νόσου είναι η χρήση και  η κατάχρηση ψυχότροπων ουσιών κάποιες φορές λανθασμένα  αυτοβουλως . 

Η δε λίστα φαρμάκων που χρησιμοποιούνται μεγάλη και αυξανόμενη. 

Ο τζιρος των  ψυχοφαρμακων τεράστιος, όπως και τα συμφέροντα αλλωστε.







Από το βαλσαμοχορτο μεχρι την παροξετίνη ταλανιζεται ενας πειραγμένος  ψυχισμος. 

Κι εδώ χωρα ο  ρόλος των εναλλακτικών μορφών εκτόνωσης που εξαρτάται  από την βιοχημεία του σώματος, και ουσίες όπως η σεροτονίνη και οι ενδορφίνες, που παράγονται από το σώμα μας τις οποιες μπορούμε να τις αυξήσουμε φυσικά με το γέλιο, το εντονο περπατημα κι  ακόμη  όταν τρώμε σοκολάτα με 70% κακαο χωρις ζαχαρη  αλλα και τα καρύδια, τα φρούτα, ο λιναρόσπορος, τα λιπαρα ψάρια γαυρος σαρδελλα που μας δινουν πολυτιμα  Ω-3 λιπαρα οξέα. 






Οι βενζοδιαζεπίνες η παροξετίνη , σιταλοπράμη  σερτραλίνη είναι  ευρέως συνταγογραφούμενες και βοηθούν περιπτώσεις ασθενών. 

Από την άλλη διαδεδομένη η χρήση φυσικών ήπιων αγχολυτικών όπως  η πασιφλώρα, το φασκόμηλο το χαμομήλι, η βαλεριάνα, το σπαθόχορτο ή βότανο του Αγίου Ιωάννη St John’s wort, το πλούσιο σε βιταμίνες σαφράν κρόκος Κοζάνης, το τζίνσενγκ, που η χρήση τους χρειαζεται εμπειρια λόγω αλληλεπιδράσεων . 

Ολα αυτα βοηθουν την πορεια μας στη ζωη.

Χαιρετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΓΑΣΤΡΕΝΕΡΙΤΙΔΑ..ΤΙ ΤΡΩΜΕ..

  Τωρα ξερουμε πλεον πως συμπτώματα γαστρεντερίτιδας είναι  διάρροια, ναυτία,  εμετός,  οξύς πόνος στην κοιλιά, πυρετός,  μυϊκοί πόνοι και π...