Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΩ...ΣΤΟ ΠΟΔΙ

 












Πολλοι εχουν την απορία πως  άτομα που δεν μολύνθηκαν επίσημα από τον ιό εμφανιζουν συμπτωματα COVID-19 και δεν το ξέρουν. 

Τωρα ξερουμε πλεον πως ο κορονοϊός  μπορεί να υπήρχε αναμεσα μας νωρίτερα από όσο πιστεύαμε αρχικά. 

Έτσι, άνθρωποι μπορεί να είχαν τον ιό και να έχουν αναρρώσει χωρίς να το γνωρίζουν, πριν ή κατά τη διάρκεια της πανδημίας.








Ας πουμε ενα κακό κρυολόγημα που ειχαμε κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Εκει κοντα στα τέλη του 2019 ή στις αρχές του 2020. 

Ισως το κρυολόγημά  να ήταν στην πραγματικότητα COVID-19. 

Εδω προσεχουμε τη διαφορά : 

η COVID-19 μπορεί να προκαλέσει συμπτωματα για περιπου 2 εβδομάδες ενώ το κοινό κρυολόγημα συνήθως διαρκεί λίγες ημέρες μόνο. Και σε αντίθεση με το κρυολόγημα, η COVID-19 εχει   πυρετό και αναπνευστικη δυσχερεια. 






Η Δύσπνοια τωρα δεν είναι σύμπτωμα κοινού κρυολογήματος ή γρίπης, αλλά χαρακτηριστικό της COVID-19. Θυμίζει δύσπνοια   κρίσεων πανικού, αλλά  διαρκεί  περισσότερο και συνοδεύεται και από άλλα  συμπτώματα. 

 




Ενας επίμονος βήχας συνηθως  ξηρός που χρειάζεται  μερες για να φύγει,υποψιαζει για  COVID-19. Αρχίζει ήπια, αλλά χειροτερεύει τις επόμενες 5-7 ημέρες και μπορεί να κρατήσει ακόμη περισσότερο.

Συνοδευεται  απο : Κόκκινα, υγρά μάτια. Ακουγαμε καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας οτι επρεπε να πλένουμε συχνά τα χέρια και να αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό και ιδιως ματια και μυτη . 







Η COVID-19 μπορεί να δημιουργησει επιπεφυκίτιδα ή θολή όραση.

Αίσθημα παλμών ή πόνος στο στήθος, που οφειλεται στην COVID-19 που επηρεάζει και την καρδιά .Αν νιώθατε ταχυπαλμιες ή φτερουγίσματα  ή  σφίξιμο στο στήθος μπορεί να είχατε κορονοϊό.  

Τέτοια συμπτώματα  εμφανίζονται ακόμη και για 2 εβδομάδες σε ήπιες περιπτώσεις ή για 6 εβδομάδες σε πιο σοβαρές.

Αίσθημα αδικαιολόγητης κόπωσης  που δεν βελτιωνόταν με τον καλό ύπνο, θα μπορούσε να είναι σημάδι κορονοϊού. Το αίσθημα αυτό μπορεί να επανέλθει σε μέρες ή μερικές φορές εβδομάδες αργότερα, ανάλογα με το άτομο.








Απώλεια όσφρησης ή γεύσης. δειχνει οτι  θα μπορούσατε να έχετε μολυνθεί από τον κορονοϊό. 8 στους 10 που είναι θετικοί, έχουν τέτοιο πρόβλημα.

Οσοι νόσησαν εμφανίζουν  υψηλούς τίτλους αντισωμάτων έναντι του κορωνοϊού. Βέβαια, ο χρόνος παρουσίας τους στο σώμα ποικίλει από άτομο σε άτομο. 

Επίσης, αν ειχατε εμβολιαστεί όπως πρέπει, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πάντα την προέλευσή τους. Οπως και ναχει το πραγμα, βρισκομαστε στο κεντρο οτου τυφωνα. 

Καποια στιγμη θα περασει , οπως περασαν ολες οι παρομοιες πανδημιες. Θα μας μεινει η  εμπειρια. Και προσοχη, αν καποια στιγμη νοισετε ανορεξια ψαχτετο ειναι η μεταλλαξη ομικρον. 







Κι αυτη περαστικη, εφ οσον εχετε κανει τα εμβολια σας. 

Χαιρετε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΠΟΝΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ..

  Ο πονοκέφαλος είναι ένα από τα πιο συχνά   συμπτώματα   στον κόσμο και προσβάλλει άτομα όλων των ηλικιών, απ' όλα τα πλάτη και τα μήκη...