Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ..ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ..ΑΛΑΤΙ ΥΠΕΡΤΑΣΗ





 





Ο Καθηγητής Νεφρολογίας 


του Πανεπιστημίου της Φλόριντα 


Richard Johnson, 


σε δημοσίευσή του στο 


Journal of Hypertension 


που θα επρεπε να διαβάσουν  ολοι 


οι υπερτασιολόγοιαπενοχοποιεί 


το αλάτι  και υποδεικνύει ως κύριο 


υπεύθυνο τη μεγάλη ποσότητα 


φρουκτόζης που καταναλώνει 


ο σύγχρονος άνθρωπος. 













Η φρουκτόζη όταν εισέλθει 


στα κύτταραπροκαλεί ηυξημένη 


σύνθεση ουρικού οξέος, 


το οποίο ενεργοποιεί τον


αξονα ρενίνης-αγγειοτενσίνης 


με αποτέλεσμα την πρόκληση 


αγγειοσύσπασης και υπέρτασης . 


Αν όσα ισχυρίζεται ο Johnson 


είναι αληθινά, τότε η 


επιστημονική κοινότητα


επέτρεψε στον εαυτό της 


να παρασυρθεί στη δίνη μιας 


φιλοσοφικο πολιτικής διαμάχης, 


που μαίνεται ανέκαθεν, ανάμεσα 


στην ανάγκη   νομιμοποίησης 


των πολιτικών υγείας και στην 


διαφύλαξη της επιστημονικής 


αλήθειας, παγίδα στην   οποία 


έχει πέσει επανειλημμένα 


στις τελευταίες δεκαετίες...








Αν τωρα κάποιος θέλει να θεραπεύσει την παχυσαρκία, πρέπει πρώτα να κατανοήσει την αιτία της. 

Ο Δρ Richard Johnson είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος επιστήμονας που παρουσιάζει τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με την εκπληκτική αιτία της παχυσαρκίας και τις σχετικές παθήσεις όπως 

ο διαβήτης και τα καρδιακα . 

Βασικο θεμα ήταν να καταλάβουμε τι οδηγεί στην παχυσαρκία  . 

Κατ αρχην πυροδοτείται από έναν βιολογικό διακόπτη που μας κάνει ανθεκτικούς στην ινσουλίνη και το λίπος.

Αυτός ο διακόπτης είναι υπεύθυνος τόσο για την υπερβολική αποθήκευση λίπους όσο και για πολλές από τις ασθένειες συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου και της άνοιας 






Καθοδηγούμενος από τη συνεχιζόμενη κλινική έρευνα του ίδιου και άλλων - καθώς και συναρπαστικές παρατηρήσεις από το ζωικό βασίλειο, την εξέλιξη και την ιστορία - ο Δρ Τζόνσον διατυπωνει μια εντυπωσιακή εικονα σχετικά με:

Τι μπορουμε να κάνουμε για να απενεργοποιήσουμε τον διακόπτη επιβίωσής 

Γιατί είναι η φρουκτόζη  και όχι η γλυκόζη που οδηγεί την αντίσταση στην ινσουλίνη και τις μεταβολικές ασθένειες

Οι τροφές που τρώμε πυροδοτούν το σώμα να φτιάξει τη δική του φρουκτόζη. Εξ αλλου εκπληκτικός ειναι ρόλος του αλατιού και της αφυδάτωσης στη συσσώρευση λίπους


Για να καταληξουμε οχι υπερβολες.

Παντα με μετρο.

 Χαιρετε





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΕΝΔΟΚΑΝΑΒΙΝΟΕΙΔΗ..

  Τα ενδοκανναβινοειδή  παίζουν βασικό ρόλο στην πρόσληψη τροφής και στη χρήση ενέργειας.  Η τροποποίηση της δράσης των θα μπορούσε να βοηθή...