Εχουν έντονη κόκκινη σάρκα, ζουμερή γλυκόξινη γεύση αλλά και απολαυστικό , φρουτώδες άρωμα.
Το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα οφειλεται στις ανθο κυανίνες .
Εχει υψηλη θρεπτική αξία ελάχιστες θερμίδες, πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα απαραίτητα για τον οργανισμό.
Η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C το ξεχωρίζει μεταξύ των άλλων ποικιλιων πορτοκαλιού, ενώ περιέχει κάλιο, φυλλικό , χαλκό, μαγνήσιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Τα σαγκουινια
Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα προστατεύοντάς από βακτηριδια και λοιμώξεις.
Τα κόκκινα αυτα πορτοκάλια διαθέτουν ποικιλία αντιοξειδωτικών, που βοηθούν στον περιορισμο των ελεύθερων ριζών, μείωση της φλεγμονής και την πρόληψη της κυτταρικής βλάβης.
Εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, τα σαγκουίνια συμβάλλουν στη βελτίωση της λειτουργίας του εντέρου, και σε θεραπεία παθήσεων που σχετίζονται με το εντερικό μικροβίωμα.
https://kosmaser.wordpress.com/2012/10/04
Οι φυτικές ίνες περνούν από τον πεπτικό σωλήνα πολύ αργά, παρατείνοντας την πέψη στο στομάχι και κρατώντας το για περισσότερες ώρες χορτάτο.
Η συσχέτιση των σαγκουινιών με την απώλεια βάρους, αποδεικνύοουν πως οι φυτικές ίνες που περιέχουν λειτουργούν αποτελεσματικά.
Περιεχουν χρυσανθεμίνη,που προστατεύει απ την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.
Η κατανάλωση εσπεριδοειδών σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης κακοηθειων, συμπεριλαμβανομένων εκεινων του πνεύμονα, του στομάχου και του στόματος.
Ειναι η εποχη τους.
Αν τα βρειτε στη λαικη προτιμειστε τα ειναι...αλλη ρατσα.
Χαιρετε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου