Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Η ΓΛΥΚΟΖΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

 




















Όταν πέφτει το ζάχαρο στο αίμα, νιώθουμε μιαν έντονη πείνα . Λαχταραμε τα πάντα

Ετσι οντας εκτός ελέγχου  κάνουμε επιλογές που δεν θα κάνατε υπό άλλες συνθήκες. 

Πώς αποτρέπουμε αυτές τις αυξομειώσεις του ζαχάρου στο αίμα






Τα 3 λάθη που προκαλούν αυξήσεις του ζαχάρου 


Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες 


Δεν συνδυάζουμε υδατάνθρακες με λίπος και πρωτεΐνη

Εάν τρώμε υδατάνθρακες χωρίς την ισορροπία λίπους και πρωτεΐνης με το γεύμα σε αναλογια 40-30-30, το ζάχαρο στο αίμα αυξάνεται αρκετά.

Ο συνδυασμός πρωτεΐνης και λίπους με τους υδατάνθρακες  βοηθα στην ισορροπια. 





Ετσι, αντί για μια  φρυγανιά σκετη, τρωμε και  λίγο φυστικοβούτυρο. 

Αντί για απλά ζυμαρικά, προσθετουμε ντοματα σαλτσα με καυτερη πιπερια  και λαχανικά.

ποφευγουμε την κατανάλωση εξαιρετικά επεξεργασμένων υδατανθράκων, γιατι  επηρεάζουν τα επίπεδα ζαχάρου .





Πίνουμε αναψυκτικα 

Φυσικά το σωστο ειναι να τα βγαλουμε απ τη ζωη μας , αλλιως θα ήταν καλό  με μέτρο και όχι μαζί με το γεύμα , γιατί η άνοδος του ζαχάρου μπορεί να είναι τεράστια.

Θυμηθείτε, η διατήρηση των επιπέδων του ζαχάρου  και η αποφυγή των αυξήσεων δεν είναι μόνο σημαντική εάν έχετε διαβήτη.

Μπορεί να ωφελήσει την υγεία σας, μειώνοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης αντίστασης στην ινσουλίνη .








ΠΗΓΗ: www.newsitamea.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΑΙΜΑΤΟΚΡΙΤΗΣ...ΦΕΡΙΤΙΝΗ..ΣΙΔΗΡΟΣ..ΑΙΜΑ

  Σίδηρος – Φεριτίνη – Αιματοκρίτης   τρεις δείκτες που δειχνουν τι συμβαίνει στον οργανισμό μας  Αν παρατηρείτε  συμπτώματα, όπως κίτρινο ή...