Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

ΔΙΥΔΡΟΞΥ-ΒΙΤΑΜΙΝΗ..D3 ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ

 







Η βιταμίνη D3 τελικα φροντιζει για την υγεία του ανοσου συστήματος

Ο τροπος δρασης της ειναι περιπλοκος. Μεταξύ αλλων περιλαμβάνεται και η ενεργοποίηση ομάδας κυττάρων στο ανοσο, των     Τ λεμφοκυττάρων, που ειναι επιφορτισμενα με την αντιμετώπιση λοιμώξεων και φλεγμονών αλλα και στην εξάλειψη των μικροβιων που εισβάλλουν στο σωμα μας..

Εκτός από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, ασκει ακομη και  αντιφλεγμονώδη δράση . Μπορεί να μειώσει δραστικα τη φλεγμονή  δρώντας σαν αντιφλεγμονώδες. 

Κατι που  οφείλεται στη μείωση της έκκρισης κυτοκίνων που προκαλούν φλεγμονή,  οι οποίες είναι υπεύθυνες για εκδήλωση φλεγμονών γενικα στον οργανισμό.

Η μείωση των φλεγμονών  βοηθα σημαντικα στην πρόληψη και αντιμετώπιση ασθενειών που σχετίζονται με  φλεγμονες

Να παρουμε την  την αρθρίτιδα και τη νόσο Crohn,  η βιταμίνη D μπορεί να βοηθήσει στη ελαφρυνση βαρυτητας των συμπτωμάτων , μια κι οι παραπανω νοσηροτητες  χαρακτηρίζονται από χρόνια φλεγμονή και έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία .

Επιπλέον, η Βιταμίνη D δρα ως ένας ρυθμιστής μεσα  στο ανοσοποιητικό σύστημα. Η δε δράση της συμβάλλει στη διατήρηση ισορροπίας μεταξύ μιας φυσιολογικής ανοσολογικής αντίδρασης και της υπερβολικής φλεγμονώδους αντίδρασης. 

Αυτό είναι κρίσιμο γιατί η υπερβολική φλεγμονώδης αντίδραση μπορεί να οδηγήσει σε αυτοάνοσες ασθένειες, με το ανοσοποιητικό να επιτίθεται στα ίδια του τα κύτταρα και ιστούς.

Η ικανότητα της βιταμίνης D να διατηρεί αυτήν την ισορροπία είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική υγεία και προστασία από ασθένειες. 

Μέσω αυτού του ρυθμιστικού ρόλου η βιταμίνη D συμβάλλει στη διατήρηση υγιούς λειτουργίας του ανοσου συστήματος, ενώ προλαμβάνει την υπερβολική ανοσολογική απόκριση που μπορεί να οδηγήσει σε αυτοανοσια .

Τα πραγματα εινα απλα ελεγχουμε την    1,25-Διυδροξυ βιταμίνη D3, και προσεχουμε να ειναι εντος των ιδανικων οριων.18 έως 82 pg/mL 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΣΕΚ ΑΠ..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

ΑΝΟΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΟΡΑΣΗ ΟΣΦΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΟΗ

  Τ ο   Αλτσχάιμερ  είναι νευρο εκφυλιστική νόσος, που αρχίζει με αργούς ρυθμούς και επιταχύνει με τα χρόνια.  Είναι μη θεραπεύσιμη ανιατη κ...